Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Üçüncü tekil şahıs

Bazı dostlarımız şöyle yakınıyorlar: "Habercilik internete taşındığından beri üçüncü tekil, en itibarlı şahıs oldu. Sanal manşetler 'o'dan ibaret."
Haklılar. Buna aslında 'üçüncü tekil şahsın dramı' da denebilir. Kemiyette itibar fakat keyfiyette itibarsızlık durumu...
Başlıklarımızda hep 'o' kişisinden söz ediyoruz. "O kadın konuştu" diyoruz. "O adam bakın kimmiş" diyoruz. "O vekil bunu da yaptı." O katil, o hırsız, o kurum; hep o. Parmağımızla hep 'o'nu işaret ediyoruz. Merakımızı gıdıklaması beklenen bir harf: O.
Pek çok örnekte bizim 'o'nu zaten tanıyor olmamız gerektiği ima ediliyor ama biz tanımıyoruz. Kim olduğunu anlamak için iç sayfaya bakmak gerekiyor. Baktığımızda bile malum kişiden neden 'o' diye söz edildiğini anlayamıyoruz.
Belki farkında değiliz ama çoğu durumda 'o' zamiri habere konu kişileri hedef gösteriyor, itibarsızlaştırıyor, kimliksizleştiriyor. İnternet gazetecileri olarak 'o'nu artık rahat bırakmamız gerekmiyor mu sizce de?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA