Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Cindoruk aday olur mu?

Merkez sağın yeni adresi Demokrat Parti 16 Mayıs'ta Olağanüstü Kongre'ye gidiyor. Bu kararın açıklanmasından sonra bütün gözler merkez sağın eski siyasi aktörlerine çevrildi. Doğrusu birçok çevre de hemen harekete geçti. Ortada yüzde 3.9 oy ve küçük de olsa bir Türkiye partisi var.
İlk hareket geçen de 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in çevresi oldu. Hüsamettin Cindoruk ve Prof. Dr. Süheyl Batum, önce Kadıköy'deki parlamenterler birliği binasında bir araya geldiler ve bir yol haritası çıkardılar.
Kulislerde denilen şu; Cindoruk bu kez "emanetçi" değil ama "Hüsamettin Abi" formülüyle kongreye girecek, kazandıktan sonra da dağılan merkez sağı toparlayarak partiyi olağan kongreye götürecek.
Cindoruk'un bu çıkışına Tansu Çiller'in destek olduğu Mesut Yılmaz'ın da sıcak baktığı söyleniyor. Dahası denilen şu; eğer Cindoruk çıkarsa bir "konsorsiyum adayı" olarak çıkacak.
Bu süreci, TOBB içindeki siyasi aktörler de Abdüllatif Şener de ilgiyle izliyor.
Görünün o ki, bir kesim Cindoruk etrafında birleşirken, bir kesim de Soylu'yu yalnız bırakmıyor. Özellikle eski DP milletvekillerinin birinci dereceden yakınları olan Emine Gürsoy Naskali, Arda Gedik, Fatin Rüştü'nün torunu Aslan Fatin Yener, Ali Ekmen ve Harika Yardımcı gibi isimler bir mektupla Soylu'ya destek olacaklarını bildirdi.
Peki, sonuç ne olur?
Görünen o ki Soylu'nun aday olmaktan başka seçeneği yok.
Büyük olasılıkla da aday olacak ve karşısına Cindoruk çıkarsa da DP'de inanılmaz sert bir siyasal mücadele yaşanacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA