Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

3'üncü Boğaz Köprüsü'nde 'yeşil' hassasiyeti

Dünyanın ulaşım açısından belki de en az sorunlu kentlerinden biri olan Toronto'da Türkiye'nin ulaştırma bakanını bulunca ister istemez son dönemin en çok tartışılan ve tartışılacak olan İstanbul'a yapılacak olan 3'üncü Boğaz Köprüsü'nü sormadan edemiyoruz.
Hepimizin kafasında benzer sorular var.
Üçüncü köprü gerekli mi? Nereden geçecek? Geçerken İstanbul'un akciğerleri olan orman alanları yok olacak mı?
Bakan Yıldırım, öncelikle köprünün yapılması gerektiğini çok açık ve net olarak söylüyor. Ama kamuoyunda yaşanan "yeşilin yok edilmesi ve yeni yapılaşmanın önüne geçilememesi" kaygısını da paylaşıyor.
Bu kaygının gerçeğe dönüşmemesi için de ciddi hassasiyet gösterdiklerini belirterek şöyle diyor:
"Üçüncü köprünün İstanbul'un akciğerlerine zarar vermemesi için büyük çaba harcıyoruz. Bu nedenle biraz pahalı olacak ama bazı bölgeleri viyadük ve tünellerle geçeceğiz. Şimdi güzergahın planlara işlenmesi sürüyor. Bu ay sonuna kadar nereden geçtiği, hangi ilçe belediyesi sınırları içinde olduğu planlara işlenecek. Eylül ayında da ilana çıkmayı düşünüyoruz. Maliyeti 4 milyar dolar civarında olacak."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA