Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Ergenekon'a paralel bir örgüt var'

Kanada'nın Toronto kentinde Tuncay Güney'le iki saate yakın konuştuk. Sık sık TV'lere çıkıp konuşması güvensizlik yaratsa da herkes yeni gelişmeler hakkında ne düşündüğünü merak ediyor. Ayrıca Güney'in Türkiye ile ilişkisi de hayli sıcak. Ben de son dönemin önemli olaylarını Güney'e sordum. Özellikle Almanya'nın Türkiye ve bölge üzerindeki etkisiyle ilgili söyledikleri hayli çarpıcıydı.
"AK Parti ve Gülen'i bitirme planı": Bu büyük bir klasörden devşirme yapılmış, özet çıkartılmış bir kopya rapordu. Normalde zaten İslami kesim üzerine pek çok operasyon, askeri istihbaratça hazırlanmıştı. Tabii raporlar da dahil. AKP meselesi sonradan devreye girdi. Daha önce Tayyip Bey'le ilgili belediye başkanlığı döneminde de raporlar, planlar vardı.
Albay Dursun Çiçek: Savcılık bu konuda patinaj yaptı. Bu AKP ve Gülen'i bitirme belgeleri için fotokopi diyorlar. Benim elimden geçen birçok belge de fotokopi. Dikkat ederseniz Ergenekon savcısının elindeki hiçbir kâğıtta Ergenekon'un soğuk mührü bulunmuyor. O zaman fotokopi ile dava açılıyor da şimdi neden açılmasın? Eğer Albay Çiçek'i bırakıyorsanız, General Veli Küçük'ü de bırakmanız gerekiyor.
Kürt meselesi çözülebilir mi?: Türkiye'nin önünden PKK'yı da kaldırırsanız içerde birtakım kurumların ne önemi kalacak? AB ve ABD diyor ki, "Ordu kışlasına geri dönsün." Ama içteki dinamikler bunu istemiyor. Türkiye için bir demokratikleşme planı uygulanmalı. Ama o paketler içine demokrasi sıkıştırılmamalı. Mesela ben diyorum ki, Kürt sorunu Abdullah Öcalan'la biter. Bugün Öcalan kadar uluslararası ve Türkiye'de dönen dolapları bilen bir adam yoktur. Ama o da konuşmuyor. Bence Öcalan yargıya güvenmiyor.
MİT'in tavrı: MİT tam sivil bir örgüt değil. Ama pek çok şeyi biliyor. Özellikle Şenkal Atasagun birçok olayı iyi bilir. Mehmet Eymür de...
Ergenekon'a paralel bir örgüt daha var: Emniyet'te söylediğim kasetlerde bir yanlışlık yok. Doğruları söyledim ama neden kabul etmedim. İşkence vardı. Bana diyorlar ki, "Adil Serdar Saçan'a dava aç." Ona niye dava açayım ki... Sadettin Tantan bakanlık döneminde, "Ülkede Tapınak Şövalyeleri örgütü var" dedikten sonra ben alındım. Ergenekon'u kastediyordu. Eğer dava açacaksam Tantan'a açarım. Ben, en son beni alırlar diyordum, en salak benim. Önce beni aldılar. Saçan Ergenekon'un içinde değil, Ergenekon'a paralel bir grubun içinde. Bu bir savaş. Ergenekoncular ve Ergenekon'a paralel bir örgüt daha var. Bu iki örgütün kavgası yaşanıyor ülkede.
Demokrat Parti ve Cindoruk: Cem Ersever İzmit İl Jandarma Alay Komutanlığı'na gelmiş, Veli Küçük'le görüşmüştü. Oradan da Cindoruk'la Ankara'ya görüşmeye gitti. Cindoruk Türkiye'nin derin devletinin avukatıdır. Cindoruk her şeyi bilir. İlginçtir o görüşmenin ertesi günü Cem Ersever öldürüldü.
Alman istihbaratı: Türkiye'de Alman İstihbaratı güçlüdür. Almanlar dünyada en iyi bilgi bankasıdır. ABD'nin reklamı var ama Almanlar daha güçlü. Apoletli işadamlarında da güçlüler. Eğer Ergenekon sayfaları daha çok açılırsa altından Almanya çıkar. Bugün ikide bir Deniz Feneri diye bir dosya çıkarıyorlar. Ben hükümetin yerinde olsam ya da savcılığın yerinde, Almanya, Ergenekon ilişkisini ve Kürt-Alman ilişkisi dosyasını açarım. Beyrut'tan Lübnan'dan Abdullah Öcalan'la kavgalı olan Selim Çürükkaya'yı sözde Kızılhaç kaçırmıştır Avrupa'ya. Hayır, Veli Küçük yardımcı olmuştur. Çürükkaya'yı Almanlar yurtdışına çıkarmıştır. Yoksa Öcalan, Selim'i de öldürtebilirdi.
Ergenekon etnik bir gruptur: Almanya'nın halen Ortadoğu'da ekonomik bir savaşı vardır ve bu savaşı etnik grupları yönlendirerek yapıyor. Ergenekon etnik bir gruptur Türkiye içinde. Sadece Kürtler etnik grup değildir. Bütün etnik gruplara bakın, Cemalettin Kaplan gibi tüm gruplarda, sol gruplar da dahil, hepsinde Almanlar vardır. Türkiye üzerinde değil, İran üzerinde de aynı şekilde etkililer. İran istihbaratını Almanlar eğitmiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA