Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Darbeciler yargılansın'

Peki, ne oldu da AK Parti hükümeti bu dönem hızlı bir demokratikleşme süreci başlattı ve böylesine kararlı?
Bu sorunun cevabı 29 Mart seçimlerinde halkın verdiği mesajda saklı. Siyaset dünyasını iyi izleyenler AK Parti'nin bu mesajı doğru okuduğuna ve gereğini yerine getirmek için harekete geçtiğine dikkat çekiyor.
Böylece başta Kürt meselesi olmak üzere, Türkiye'nin birikmiş birçok sorununa içinden geçtiğimiz süreçte neşter atılıyor.
Elbette kolay olmuyor ama "iyi şeyler" olunca da halk olup biteni görüyor.
GENAR'ın yaptığı son kamuoyu araştırmasında "Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevapların dağılımı şöyle:
AK Parti yüzde 41.8, CHP yüzde 25.4, MHP yüzde 15.5, DTP yüzde 6.3, SP ise yüzde 4.5... 22 Temmuz seçimlerinin ikinci yılında yine AK Parti birinci parti...
Halkın tavrını yansıtması açısından bir önemli gösterge de darbeye teşebbüs eden askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin araştırma. Halkın yüzde 60.4'ü "yargılansın" derken, yüzde 39.6'sı "yargılanmasın" diyor.
Kısaca toplumun büyük çoğunluğu Türkiye'nin demokrasi ve hukukla buluşacağı anı bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA