Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Aykut Abi!

Türkiye, sevimli 'katil'ini kaybetti. Onu sadece dizilerden değil siyasetten de tanıyordum. Uzun yıllar SHP-CHP içinde siyaset yaptı. 90'lı yılların ortasında "Katil Kim?" programında birlikte çalıştık. O sunuyor, ben de programı hazırlıyordum. Sevecen, işini seven disiplinli bir sanatçıydı.
Önceki gün yapılan cenaze töreninde sanatçı, siyasetçi dostları ve hayranları onu yalnız bırakmamıştı. Cenazede ayaküstü sohbet ettiğimiz CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek'in şu sözleri beni çok etkiledi:
"Aykut iyi bir partiliydi. Sanatı gibi siyaseti de hakkıyla yaptı. Hiç unutmam Dalan döneminde belediye meclis üyesi olarak müthiş bir çalışma yürüttü. Son dönemde partiye kırgınlığı hep soruluyor. Benim buna cevabım biraz farklı. Şöyle ki, kırgın olabilir çünkü o bir sanatçı. Naif bir insan... Gördüğü yanlışlıkları içine atmıyor, eleştiriyor. Biz siyasetçiler de aynı şeyi görüyoruz ama içimize atıyoruz. Bu da siyasetçiyle sanatçı farkı işte..."
Tam da bu nedenle sanat ve siyaset dünyasında çok sevildi Aykut Oray.
Güle güle Aykut Abi... Nur içinde yat...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA