Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Baykal'ın 'çekil' önerisi

Bu noktada en kritik isim, hiç kuşkusuz daha sonra CHP Genel Başkanı olan Baykal'dı.
Acaba Baykal nasıl bir tavır takınmıştı?
Fuat Atalay, Baykal'ın tavrının sonradan nasıl değiştiğini şöyle anlatıyordu:
"Sayın Baykal da yeni oluşan CHP parlamento grubunu kaybetmeyi göze alamayarak, bana ve arkadaşlarıma program kurultayı öncesi, 'Türkiye'nin Yeniden Yapılanması'na ilişkin yeni önerileri ertelememiz konusunda telkinde bulundu. Bu sürecin benimle birlikte en yakın tanıkları Şahin Alpay, Haluk Özdalga ve şayet bugün bunları unutmadı ise Kemal Anadol'dur. Nitekim dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, bana program tartışmalarından çekilmemi önermesi üzerine, yeni kurulan CHP'de yeniden muhalefet çalışmalarını başlatmanın erken olacağını düşünerek, 1993 sonunda aktif siyasetten çekilerek iş hayatına döndüm."
Gördüğünüz gibi sol bir rapor yazmıştı ama kendi içinde de derin kırılmalar yaşamıştı.
Ama yazılan rapor önemliydi ve eğer gereği bir biçimde yapılabilseydi belki de Türkiye bugünkü acıları ve kayıpları yaşamayacaktı.
O gerilimler nedeniyle siyaseti bile bırakan Fuat Atalay, bugün gelinen noktada "sosyal demokrat"ların tavrını şöyle değerlendiriyordu: "Şimdi üzülerek izliyor ve görüyorum ki, böylesi her an provokasyona açık ve hassas bir konunun çözümünde önemli katkılar sağlayabilecek, cesur ve gerçekçi sosyal demokrat bir yaklaşımın, ülke siyasetindeki eksikliği büyük bir talihsizliktir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA