Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül mü Şener mi?

Siyasetin yeni aktörü hangisi olacak?
Doğrusu şu sıralarda böyle bir soruya net cevap vermek mümkün değil. Ayrıca siyasetteki kutuplaşmanın şiddeti arttıkça yeni oluşumların devreye girmesi de çok zor.
Ortada Kürt açılımı ekseninde AK Parti, MHP, CHP ve DTP dörtlüsü arasında, sel felaketi nedeniyle de AK Parti-CHP ikilisi arasında sert bir mücadele var.
Bu nedenle şu sıralarda siyaset sahnesine adım atmaya hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün de, adım atan Abdüllatif Şener'in de sesi soluğu pek çıkmıyor.
Tabii sözünü ettiğimiz siyasi aktörlerin ülkenin temel sorunlarına ilişkin ne söyledikleri ve kadroları da önemli...
Bu çerçevede Sarıgül ve Şener'in çıkışına bakıldığında, pek gelecek vaat ettikleri söylenemez.
Gerçi Sarıgül, Şener'e göre daha şanslı görünüyor. Çünkü Sarıgül sadece CHP'den değil hem eski merkez sağdan, hem de AK Parti küskünlerinden destek alıyor.
Özellikle AK Parti'nin 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili yapmadığı birçok küskün siyasetçi şimdi Sarıgül'ün yanında.
Onlardan ikisi, eski Karabük Milletvekili Ali Öğüten ve eski Çankırı Milletvekili İsmail Ericekli şimdiden kolları sıvamış Anadolu'yu dolaşıyorlar.
Siyaset kulislerinde bu iki hareketle ilgili denilen şu: Şener'in iş zor. Onun AK Parti tabanından koparacağından daha fazlasını Sarıgül CHP, MHP ve DP tabanından alacak. Ayrıca Sarıgül Alevi kesiminde de oy alabilir. Bu, Sarıgül'ü Şener karşısında farklı kılabilir ama genel siyasette dengeyi değiştirecek bir faktöre dönüşebilir mi onu da zaman gösterecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA