Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Tatlı muhafazakârlık, tatlı milliyetçilik ve tatlı sol'

Yeni parti kurmak için kolları sıvayan Mustafa Sarıgül'ün nasıl bir parti kuracağı merak ediliyor. Kadrosu kimlerden oluşacak? Siyasetin neresinde konuşlanacak? Ve kendilerini nasıl tarif edecekler?
Zaman zaman televizyonlara çıkan Sarıgül, ipuçları verse de henüz nasıl bir parti kuracağını kimse bilmiyor.
Bir süre önce AK Parti küskünlerinden iki eski milletvekilinin Sarıgül'le birlikte çalıştığını yazdım. O milletvekillerinden İsmail Ericekli aradı. Şu anda Türkiye genelinde 75 ilde örgütlenmenin tamamlandığını, yönetimlerinin belli olduğunu söyledi. Ericekli'ye göre yeni parti Ocak 2010'da kurulacaktı.
Peki, Ericekli yeni partinin ideolojisini nasıl tanımlıyordu:
"Sosyal demokrasiyi ön planda tutan merkez bir parti olacak. Eğer AK Parti yıpranacaksa ve AK Parti'den sonra Türkiye'nin bir beklentisi olacaksa bu Türkiye'deki sosyal politikaların eksikliğinden doğacak. Biz bu boşluğu dolduracağız."
Ericekli'den konuyu biraz daha açmasını istiyoruz. O da kendi tarifini yapıyor:
"Biliyorsunuz artık sağ sol mefhumu kapandı. Ancak bazı siyasi partiler bunun hâlâ var olduğunu iddia ederek kendi tabanlarını ellerinde tutmaya çalışıyor. Halk içinde bir Sarıgül imajı var. Sarıgül'e hiç kimse 'Soldan geliyor' demiyor. Sabah namazını kılıyor, herkesin elini sıkıp çayını içiyor. Türk insanı tatlı muhafazakârlık, tatlı milliyetçilik ve tatlı sol istiyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA