Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül kimlerin peşinde?

Şu sıralarda siyaset kulislerinde açılım tartışmaları ve Baykal-Erdoğan görüşmesi dışında en çok Mustafa Sarıgül'ün ne yapacağı konuşuluyor.
Kimi "Hemen partisini kurup devreye girmeli" diyor, kimi de "Ocak ayına daha üç ay var. Siyasette 24 saat bile uzun süre, kim öle kim kala" diye kaygıyla yaklaşıyor.
Sarıgül ise kamuoyunu etkileyecek yeni kadroları devreye sokmak için çaba harcıyor.
Son olarak eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan'ın kadrosuna katıldığını açıkladı.
AK Parti hükümetinin bürokratlarından hem de Erbakan soyadlı Sabri Erbakan'ın bu harekete katılması ilginçti ama iktidarın bürokratıyken 3. köprüyü savunan Erbakan'ın şimdi muhalefetteyken ne söyleyeceği daha ilginç geliyor bana.
İstanbul Arnavutköylüler iyi hatırlayacak. Birkaç yıl önce yine 3. köprünün Arnavutköy'den geçeceği gündeme gelmiş ve Sabri Erbakan'ın şu cevabı herkesi şaşırtmıştı. "Arnavutköylüler geldi. 'Biz trafik, egzoz dumanı istemiyoruz' dediler. Ben de onlara köprü istemiyorsanız, ata binin, karşıya da yüzerek geçin dedim. Yok, orada olmasın, yok burada olmasın. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.
3. köprüyü en kısa zamanda gerçekleştireceğiz."
Söz Sarıgül'den açılmışken şunu da söyleyelim. Sarıgül'ün Ankara ekibi son günlerde harıl harıl iki akademisyenin peşinde... Dış politika konusunda yetkinliğiyle bilinen ODTÜ Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve din sosyolojisi konusundaki çalışmalarıyla göz dolduran Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Muhammet Çakmak... İki akademisyenin ne karar vereceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Sarıgül'ün siyasette bir karşılığı olduğu kesin ve bunu yeni kadrolarla yükseltebileceği de söylenebilir ama bunun bir siyasi dalgaya dönüşüp dönüşmeyeceği meçhul...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA