Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Makineler tıkır tıkır, siyaset fokur fokur

Bir süredir iş dünyasının önde gelen isimleri "Makine Tanıtım Grubu" adıyla yayımlanan bir reklamla toplumun karşısına çıkıyor. Aynı reklam gazetelerin orta sayfalarını da süslüyor. Mustafa Koç, Güler Sabancı, Nejat Eczacıbaşı, Cem Boyner gibi ünlü isimler ekrana gelip şöyle diyorlar;
"Tıkır tıkır" İlginç, sevimli ve insanı umutlandıran bir reklam.
Peki, sanayinin devleri niye bu reklamda oynuyor?
Sanıyorum Türkiye'deki makine sanayiinin dünyanın dört bir yanında çalıştığını, üretimin devam ettiğini vurgulamak, topluma umut vermek için. Güzel… Bu reklamı her izlediğimde siyasetin içinde bulunduğu durumu düşünüyorum. Sanayiciler makinelerin "tıkır tıkır" çalışması için bir araya gelirken, neden siyasetçiler bir araya gelmez?
Bırakın bir araya gelmeyi, tam aksine siyasetin "fokur fokur" kaynaması için herkes her şeyi yapıyor. Ama hepimizin, başta da o ünlü işadamlarının fark etmesi gereken bir gerçek var. Eğer siyaset böyle fokur fokur kaynamaya devam ederse, bundan sadece demokratikleşme süreci zarar görmeyecek, o reklamda sözü edilen makinelerin tıkır tıkır çalışması da etkilenecek.
Daha önce de yazdım, TÜSİAD 90'lı yıllarda Kürt sorunu gibi çetrefil bir konuda raporlar hazırlatırken bugün neden susuyor?
Neden demokratik açılım süreci için sivil toplum örgütleri bir kampanya başlatmıyor?
Yoksa demokratik açılım süreci makinelerden daha mı az önemli?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA