Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'CHP'de yalnız isim değil, söylem de değişmeli'

Şu sıralarda gündemde yoğun olarak anayasa paketi tartışılıyor ama siyasetin bir başka gündem maddesi daha var; CHP kurultayı... AK Parti karşısında güçlü bir muhalefet eksikliği CHP kurultayına olağanüstü bir misyon yüklüyor.
Sadece CHP tabanı değil, başka çevreler de CHP'de değişim bekliyor.
Peki, CHP'de değişim olacak mı?
Değişimden kimin ne anladığı ve ne beklediği bilinmez ama başta Deniz Baykal olmak üzere CHP kurmaylarının ne anladığı çok açık:
"Yönetim modeli değişecek ve birkaç yeni isim gelecek..."
İşte o yeni isimlerden biri de Murat Karayalçın... 29 Mart seçimleri öncesi SHP genel başkanlığını bırakarak yeniden CHP'ye dönen Karayalçın, önümüzdeki günlerde sıcak siyasetin içinde yer alacak.
Bu nedenle biz de CHP'lilerin dillerinden düşürmediği "değişimi" deneyimli siyasetçi Karayalçın'a sorduk.
"Benim bireysel bir beklentim yok ama toplumun bu kurultaydan güçlü mesajlar beklentisi var. Bunu biliyorum. Uzunca bir süredir toplumda böyle bir talep şekillendi. Bir yüksek beklenti olduğunu düşünüyorum. Bunu sayın genel başkan da görüyor. Daha önce Gürsel Tekin'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları oluyordu ama son dönemde Sayın Genel Başkan'ın da açıklamaları oldu."
Bu gerçeği dile getiren Karayalçın'a şunu soruyorum: "Hep isimlerin değişmesinden söz ediliyor. Peki, CHP'de siyaset değişikliği bekliyor musunuz?" İşte cevabı: "Ben değişimin yalnızca isim temeline indirgenmesini doğru bulmuyorum. Aslında değişim siyaset yapma biçiminin değiştirilmesidir, partinin çalışma şeklinin değiştirilmesidir, yeni söylemlerin kullanılmasıdır. Bu arada kuşkusuz isim değişikliği de olmalı. Ama yalnızca isim değişikliğinin çok doğru olmadığı kanaatindeyim."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA