Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mesut Yılmaz, Şener'e ne teklif etti?

Siyasetin kutuplaşması belki de en çok küçük partileri vuruyor. Değişimci ve umut yaratan bir siyaset formülü üretemedikleri için Masum Türker'li DSP de, Numan Kurtulmuş'lu Saadet Partisi de Abdüllatif Şener'li Türkiye Partisi de bir varlık göstermiyor.
Ama en zor durumda olan parti DP... Eski Cumhurbaşkanı Demirel'in desteğine, eski merkez sağ ve sol siyasi aktörlerin görev üstlenmesine rağmen toparlanmakta zorlanıyor. Bu nedenle aylardır bir çıkış yolu aranıyor. Bu konuda DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un hakkını yememek lazım. İnanılmaz bir gayret sarf ediyor. Kulislerde konuşulanlara göre bir süre önce İstanbul Beyoğlu'ndaki 360 Restoran'da Prof. Dr. Süheyl Batum hocayla bir yemek yedi. Ve açık açık "Gel genel başkan ol" önerisi yaptı. Ama boşuna... Batum önünü göremediği için, "Şimdilik düşünmüyorum" diyerek kapıyı kapatmadan "Hayır" dedi. Ama yılların kurt politikacısı Cindoruk, bu fırsatı kaçırmadı: "Yahu, o zaman niye televizyonlara sık sık çıkıp lider gibi konuşuyorsun?"
Belki de aynı günlerde bir başka mekânda DP için çaba harcayan bir isim daha vardı; Mesut Yılmaz... Yılmaz, bir araya geldiği Abdüllatif Şener'e şöyle diyordu:
"Sayın Şener gelin DP'ye eşbaşkan olun..."
Teklif ilginçti ama asıl ilginç olan Şener'in cevabıydı: "Sayın Yılmaz, kaç eşbaşkandan biri olacağım..."
Konuşma orada bitti mi yoksa onlar da "Yahu biz neden AK Parti karşısında etkili bir siyaset üretemiyoruz" üzerine çeşitlemeler yaptılar mı bilmiyorum. Bildiğim tek şey, içinden geçtiğimiz süreçte küçük partilerin işi gerçekten zor ama ANAP'lıları bile içlerine sindirmeyen DP'nin işi daha da zor.
Buna bir de tabandan yükselen "Bizi ancak Tansu Çiller kurtarır" sesleri eklenince, aklıma, bugün yüzde 1'lerde dolaşan DP'yi yüzde 4'lere çıkartan Süleyman Soylu'ya parti büyüklerinin yaptıkları geldi.
Ve Orhan Veli'nin o güzel şiirini hatırladım: "Yazık oldu Süleyman Efendi'ye..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA