Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kıbrıs'taki barış köyü Pile

İki günlük Kuzey Kıbrıs gezisinde Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la birlikte gittiğimiz köylerden biri de tampon bölgedeki Pile köyüydü.
Pek çok yönden etkileyici ve ilginç bir köydü. İlginç çünkü İngilizlerin kontrolündeki bu köyde Türklerle Rumlar birlikte yaşıyor. Hem de 1974'te yaşananlara rağmen. Kısa süren sıkıntılar dışında hiç kimse köyü terk etmemiş. Her iki kesimin de camisi, kilisesi, okulu, muhtarlığı var ve bugüne dek sorun yaşanmamış.
Cumhurbaşkanı Talat'a en yoğun ilgi de bu köyde gösteriliyor. Talat'ın konuşması öylesine samimi bir ortamda geçiyor ki, siyasi toplantıdan çıkıp stand up'a dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Talat, esprili, samimi ve güler yüzlü bir topluluğa planlanandan uzun bir konuşma yapıyor. Benim dikkatimi ise onca gerilime ve siyasi dayatmalara rağmen iki halkın barış içinde yaşamayı başarması çekiyor, demek ki bu olabiliyor. Bir köyün başardığını bütün bir ada neden başaramıyor? Sorunun cevabını bir köylü veriyor:
"Siyasetçiler bilerek çözmüyor. Burada bizim başardığımızı son 40 yılda tüm ada başarsaydı burası cennet olurdu ama ne yazık ki şimdi cehennem oldu." Kıbrıs'ta barışa bir kez daha şans verilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA