Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Acil genel başkan aranıyor'

Şu sıralarda Demokrat Parti tam anlamıyla abandone olmuş durumda. Hüsamettin Cindoruk, "Gençlere bırakacağım" dediği genel başkanlığı bırakmak istemiyor, Mesut Yılmaz'ın teklif götürdükleri kabul etmiyor, gençler ise ortaya çıkacak cesareti henüz gösteremiyor.
Durum gerçekten iç açıcı değil. DP'liler tam anlamıyla bunalımda... Önceki gün DP'li bir il başkanı eski bir yöneticiye umutsuzca şöyle diyordu:
"Acil bir genel başkana ihtiyaç var."
Bu vahim durumu GİK üyesi bir DP'liye iletiyorum. İl başkanının feryadına hak verip şöyle diyor:
"Biz maalesef beklentilere cevap verebilecek bir fikri berraklığı ortaya koyamadık... Topyekûn sıkıntı içindeyiz. Bir tarafta eskiden kalma biz varız. Bir tarafta 15-20 yıl dışarıda kalmış, bu partinin sahibiydik diyen insanlar var. Bir tarafta Anavatan Partisi var. Sıkıntıları bir şekilde sona erdirip mücadeleyi dışarı taşıyamıyoruz."
Genç siyasetçi eski merkez sağın neden bu duruma düştüğünü de şöyle anlatıyor:
"Bugün Türkiye'de iklim değişmiş. Eskiden işimiz kolaydı. Şimdi karışımızda AK Parti var. Yeni şartlar söz konusu. Toplumdan kopmuşuz. Son 20 yıldır A takımı, B takımı deyip medyada Aydın Doğan'ın desteğiyle siyaset yaptık. Geldiğimiz nokta bu."
Böyle derin sıkıntıların yaşandığı DP'nin içine bakınca 4-5 başlı bir yapı görüyorsunuz. Bir yanda Demirel, Cindoruk ve eski BTP var, bir yanda Mehmet Ali Bayar var, bir yanda Salih Uzun, Çağrı Erhan-Gültekin Uysal ikilisi var, hâlâ içe sindirilemeyen Mesut Yılmaz ve ANAP var, ayrıca pusuda bekleyen bir Tansu Çiller ve delege üzerinde gücü olan bir Süleyman Soylu gerçeği var.
Görünen o ki DP bu haliyle ya CHP'ye payanda olacak ya da yeni bir iç savaş yaşayacak. Genç siyasetçi şöyle devam ediyor:
"Bu parti yaşarsa herkes kendine bir yer bulur. Yaşamazsa Aydın Menderes'in dediği olur. Yani partinin bütün makamları sizin olabilir de arkasında millet yoksa ne yapacaksınız partiyi. Bu gidişata artık tahammülümüz kalmadı."
Anlaşılan DP içinde "Gençler Hareketi" olarak nitelenen Salih Uzun, Çağrı Erhan ve Gültekin Uysal'ın sabırları kalmadı. Yakında hareket geçebilirler.
Harekete geçmesi beklenen bir isim de Eski bakanlardan Gökberk Ergenekon.
Bu hareketlenmede Mesut Yılmaz, ekibi ve ANAP'lıların ne yapacağı ise çok merak ediliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA