Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül: İttifak yok

10 Nisan'da kaleme aldığımız "Büyük CHP ittifakı" başlıklı yazıda CHP çatısı altında, içinde Türkiye Değişim Hareketi'nin de (TDH) bulunduğu bir siyasi bloktan söz etmiş "Sarıgül'ün partisini bir türlü kuramamasının da bir nedeni bu gösteriliyor" demiştik. Mustafa Sarıgül, siyaset çevrelerinde konuşulan bu ittifaka karşı olduğunu belirten bir cevap gönderdi. TDH'nin ülkemiz siyasetinin pek alışık olmadığı bir yöntemle örgütlenme ve partileşme çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Sarıgül, şu ifadelere yer verdi:
"Biz işin kolayını değil, zor olanını seçtik. Bu bilinçle, aylardır sabırla, emek ve özveriyle 81 ilde, tüm ilçe ve beldelerde örgütleniyoruz. Adım adım Anadolu'yu dolaşıyoruz, yurttaşlarımızla buluşuyoruz. Kolay olanı tercih etseydik, bu uğraşlara gerek kalmadan parti tabelasını asardık."
Sarıgül, siyaset kulislerinde konuşulan "Parti kuracak mı kurmayacak mı" sorularına da net bir cevap verdi:
"TDH, önümüzdeki günlerde, güçlü bir iktidar alternatifi olarak varlığını ilan edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Yazınızda sözünü ettiğiniz, CHP ya da bir başka partinin bünyesine katılmak gibi bir düşüncemiz ve bu yönde çabamız kesinlikle yoktur. Hedefimiz ilk seçimde tek başına iktidar olmaktır."
Aynı yazıda DSP'nin de adı geçiyordu. DSP lideri Masum Türker de telefonla aradı ve hiçbir ittifak içinde olmayacaklarını söyledi. Ve şöyle devam etti:
"Biz kendi adımıza seçime gireceğiz. Bir ittifak içinde değiliz ama kapımızı herkese açtık. İsteyen gelir katılır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA