Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yumruk Balyoz'u unutturmasın

Şu sıralarda Samsun ve Kayseri'de yaşanan kaygı verici yumruk olayı ve hedeflenen kaos ortamı konuşulurken, bazı olayların üstü örtülüyor gibi... Şimdi biraz geriye gidip Türkiye gündemine bakalım. Ne oldu Kozmik Büro meselesi?
"Islak İmza"lı İrticayla Mücadele ve Kafes Eylem Planları hangi aşamada? Ve en önemlisi Balyoz Darbe Planı ne durumda?
Önemlisi diyoruz çünkü Balyoz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ilk kez ciddiye aldığı bir darbe planıydı. Bu planla ilgili, başta dönemin 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan olmak üzere çok sayıda gözaltı olayı gerçekleşti. Hemen sonra yine bu soruşturmayla bağlantılı çok daha önemli bir olay patladı. 78'i muvazzaf, 95 asker hakkında gözaltı emri duyuldu.
Ancak uygulanmadı. Nedeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in gözaltı emrini veren iki savcıyı görevden almasıydı. Gerekçesi de çok tartışıldı.
"Gözaltına alınması istenen subayların 78'i muvazzaf... Bunların 25'i amiral ve general rütbesinde... Böyle bir yakalama ve gözaltı kararının yol açacağı sonuçların iyi değerlendirilmesi gerekir..."
Şimdi merak edilen soruyu şu; O gün gözaltına alınacak 95 askerle ilgili şimdiye kadar ne yapıldı?
Görünen o ki, toplumda kaygı yaratan "yumruk olayları" sadece anayasa değişikliğini değil, aynı zamanda Türkiye'yi darbelerden arındıran süreci de gölgede bırakmayı amaçlıyor. Ama işe yaramayacak. Son çırpınışları bu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA