Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Çiller'e kurt kapanı

Güniz Sokak gündemden düşeli yıllar oldu. Ama arada bir gündeme gelmeyi de ihmal etmiyor ki, hatırlansın. Önceki gün DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel ile bir araya geldiler. Bu buluşma kimseyi şaşırtmadı ama "Acaba yine ne planlanıyor?" diye de düşündürttü.
Peki, ne planlıyorlar?
Aslında yeni bir durum yok. Eski kurt siyasetçiler her zamanki gibi "yeni bir durum varmış" gibi yapıyorlar.
Şimdiki planın adı "Kurt Kapanı" Bu planla "Bir taşla iki kuş vurmak" hedefleniyor. Çiller çağrılacak... Gelirse rezil olacak, gelmezse bertaraf edilecek.
Gerçi bu arada Çiller'den hâlâ umudunu kesmemiş Hasan Ekinci gibi nabız yoklayanlar var ama o da bir şey olmayacağını biliyor. Demirel ve Cindoruk ikilisi de bu gerçeği biliyor ki, hem partiyi elde tutmak hem de Çiller beklentisini bertaraf etmek için ince planı şimdi devreye soktular. "Çiller dönsün..." Bu koşullarda Çiller'in dönmeyeceği çok açık... Profili bir hayli yüksek Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasına girmeyi kimse göze alamaz. Bu durumda DP'den hâlâ beklentisi olan tabana diyecekleri şu: "Bakın Çiller'i çağırdık gelmedi. Mesut Yılmaz'a önerdik olmadı. En iyisi yola Cindoruk'la devam etmek..." Bunun ne demek olduğu da çok açık: Demirel, 2012'ye kadar, yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar DP'yi elinde tutmak istiyor.
Bu arada ANAP binası da satılırsa hiç şaşırmayın. Sonrası Allah kerim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA