Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Emine Erdoğan'ın 'bereketli' kolyesi

Pakistan gezimizin ilk durağı İslamabad'da Başbakanlık konutundayız. Başbakan Yusuf Rıza Gilani Türkiye'ye dair siyasi düşüncelerini bitirdikten sonra "Unutamadığım bir anekdotu anlatayım" dedi. Anekdot, Pakistan'daki sel felaketi ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la ilgiliydi.
Hatırlayacaksınız, Pakistan'daki sel felaketi duyulur duyulmaz Türkiye'de kapsamlı bir yardım kampanyası başlatıldı. 100 milyon dolar Türkiye devleti, 100 milyon dolar civarında da Türkiye toplumu Pakistan'a yardımda bulundu. Başbakan Gilani o yardımlarla ilgili şöyle diyordu:
"Yardım kampanyasını dostum Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi, kendisine ait bir altın kolye takımı bağışlayarak başlatmıştı. O takım satıldıktan sonra parası yardım hesabına yatırıldı. Ama bir süre sonra takıyı alan kişi, hanımefendiye ait olduğunu öğrenince kendisine geri gönderdi. Ve bu durum kez tekrarlandı. Takıyı her alan geri gönderip bedeli bağışladı."
Kampanya Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ve Türkiye İş Kadınları Derneği'nin (TİKAD) ev sahipliğinde 'Erdemliler Dayanışması' temasıyla düzenlemiş ve hatırladığım kadarıyla da 3 milyon lira toplanmıştı.
Gilani devam ediyor: "Bu kampanyadan sonra Başbakan Erdoğan buraya geldiğinde o takıyı bana teslim etti. Biz de kolyeyi satışa çıkardık ve 20 bin dolara satıldı. O parayla 9 çifti evlendirdik. Ama ilginçtir bir süre sonra, kolyenin Türkiye'den geldiğini öğrenen alıcı, kolyeyi yine getirip Başbakanlığa teslim etti. Şimdi Başbakanlık'ta saklıyoruz. Hanımefendiye halkım adına teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum..."
Sonucu AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk şu sözlerle özetledi: "Çok bereketli bir kolye olmuş..." Başbakan Gilan, bu tespitten çok memnun kaldı ki, şu tepkiyi verdi: "Evet çok doğru, adı bereketli kolye olmalı..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA