Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

"Barışı özleyen büyük bir kitle var"

Başbakan Erdoğan'la Leyla Zana görüşmesi siyasette tartışma yaratsa da sokakta daha olumlu bulundu. Bu görüşmenin sokağa nasıl yansıdığını bölgeyi iyi bilen Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e sordum. Görüşmeyi olumlu bulan Eker şöyle diyor:
"Şiddetin tırmandırdığı bir ortamda Leyla Zana gibi çok acılar yaşamış, çok bedel ödemiş bir milletvekilinin kalkıp umut ifade eden 'Bu sorunu başbakan çözer' sözü, başbakanın da bunun üzerine 1,5 saati aşan bir yüz yüze görüşme yapması diyalog süreci açısından çok anlamlı."
Asıl etkinin bölge insanı üzerinde olduğunu söyleyen Eker sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Bu görüşme, benim seçim bölgem olan, Diyarbakır'da sokaktaki insanı daha çok etkiledi. Çünkü orada barışın artık terör yoluyla değil, siyaset yoluyla, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla tesis edilmesinin gerekliliğine inanan, bunu bekleyen özleyen büyük bir kitle var. Onlar nezdinde Zana'nın çıkışı çok olumlu karşılandı."
Bakan Eker, PKK'nın taleplerinin Kürtlerin talebi olmadığını bu nedenle de hükümetin demokratikleşmeyi sürdürmesi gerektiğini söylüyor
"Bizim hükmet veya devlet olarak, her şartta Kürt meselesinde, PKK'dan bağımsız olarak- onu dikkate almamak anlamında değil- yapılması gerekenleri yapmalı, atılması gereken adımları atmalı. Kendi vatandaşlarının huzuru için demokratik talepleri yerine getirilmeli... O zaman PKK kendi uyguladığı şiddet yöntemleriyle baş başa kalır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA