Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Siyaset ve sanal dünyanın cini

Bilgisayar ve internetle yeni kuşakların ilişkisi kuşkusuz çok daha iyi... Meslek gereği ben de yeni gelişmeleri izlemeye çalışıyorum. Ama yetmiyor. 11 yaşındaki oğlum Ege, birçok şeyi benden iyi biliyor.
Siyasetin yeni aktörlerini yazarken yanıma gelip iphone telefonuma bir program yükledi; Akinator... Yani sanal cin... Cin ünlü bir isim tutmanızı söylüyor ve o ismi sorular sorarak bulmaya çalışıyor. İlk aklıma gelen siyasetçileri tuttum hepsini bildi. Uzun zamandır gözlerden ırak olan Erkan Mumcu'yu bile unutmamış...
Ben de merak edip sordum; bunları bilen Cin, partilerin ne kadar oy alacağını da bilebilir mi? Kim bilir belki de yakın gelecekte kamuoyu araştırmalarına bile gerek kalmayacak. Partinin ismini ve birkaç politikasını söyleyince ne kadar oy alacağını ekrandan göreceğiz. O zaman kimse, cinlik yapıp "iktidara geliyoruz" diye toplumu kandıramayacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA