Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu'nun kaynağı MİT'çi Alpay mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin "sabotaj" ısrarı ve iddiası daha çok tartışılacağa benziyor.
Birçok insanın aklına gelen ancak elde belge ve bilgi olmadığı için söyleyemediği bir ihtimali bir siyasi partinin genel başkanının iddiayla söylemesi elbette tartışılır ama sonu nereye varır onu bilemem.
Sanıyorum bu bilinmezlik nedeniyle Kılıçdaroğlu da ucu açık bir cümle kuruyor: "Ben ana muhalefet partisi lideriyim. Bana her yerden bilgi gelir.
Bırakın bilgi gelmeyi, en yetkin insanları ararım ve konuşurum. Bana gelen bilgiler olayın sabotaj olduğu yönündedir ağırlıklı olarak. Hatta birisi bana aynen şunu söyledi; yüzde 99 bile demiyorum.
Yüzde 99.5. Ben bu işin uzmanı değilim arkadaşlar."
Peki, kim bu işin uzmanı? Kılıçdaroğlu bir ipucu vermiyor ama CHP çevresinde kısa bir araştırma yapınca ilginç bir isme ulaşıyorum; Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Alpay arasındaki yakınlığı bilen CHP'liler de hayli iddialı...
Onların oranı yüzde 99.5'in üstünde...
Dedikleri şu: CHP Genel Başkanı daha SSK genel müdürüyken MİT'te çok etkili olan Mikdat Alpay'la tanıştı ve bugüne kadar da bu ilişkiyi sürdürdü.
Peki, kim bu Mikdat Alpay? Alpay MİT tarihindeki etkili isimlerden biri... Özellikle 90'lı yıllarda hem askerlerle yakın ilişkisi hem de dönemin karanlık olaylarının seyrini etkileyen isim olmasıyla biliniyor. Medyadaki en yakın ilişkisinin de Kılıçdaroğlu'nun "kaya gibi adamsın" dediği Odatv davasından tutuklu Soner Yalçın olduğu hep yazılıp çiziliyor. 2000'lerin başında MİT Müsteşarı olmayı beklerken yerine Mesut Yılmaz'ın isteğiyle Şenkal Atasagun atanınca MİT'te kalma rüyası da bitti.
O günleri yine MİT'ten ayrılan Mehmet Eymür sitesinde şöyle anlatıyor: "Kimi onun ABD'ye yerleşeceğini, kimi de Cumhurbaşkanı Sezer'in sınıf arkadaşı olduğu için Cumhurbaşkanlığında görev alacağını yazdı.
Tahsiline devam eden oğlunu ve gelinini ziyaret için ABD'ye gitmesi bir olasılık.
Ancak ikinci şıkka, yani Cumhurbaşkanlığı'nda bir görev almasına pek ihtimal vermiyoruz.
Her adımını ölçerek atan Cumhurbaşkanımızın, ileride kendisine sıkıntı yaratabilecek böyle bir tayini onaylaması pek mümkün değil. Muhakkak Mikdat Alpay ile ilgili, başkalarının bilmediği birçok konudan haberi vardır."
Alpay adı son yıllarda Ergenekon davasıyla ilişkili olarak da gündeme geldi. En son Ergenekon Terör Örgütü nedeniyle tutuklanan asker kökenli MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'yla ilgili Aksiyon dergisinde çıkan bir haberde şöyle deniyor: "Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın ile ilk bağlantıya geçen, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay'dı. İddialara göre, Yalçın'a 'Efendi' kitabını yazdıran ve kaynak sağlayan kişi de Alpay'dı.
Kozinoğlu ile Alpay, aynı ekipteydi. Aynı şekilde MİT'in asker kökenli son müsteşarı olan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman ile sıkı bağlantıları vardı."
Biraz internette dolaşınca Alpay'ın Alevi kimliğine ilişkin önyargılı bir "bilgi notu"na da rastladım. O kimliğe vurgu ne kadar rahatsız ediciyse bugünün konusu olan Suriye'ye ilişkin bilgiler de o kadar şaşırtıcıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA