Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Rahmi Koç'un simit rüyası

New York gezisinin sürprizi ise ünlü işadamı, Koç Grubu'nun Onursal Başkanı Rahmi Koç oldu. Mustafa Sarıgül'le bir araya gelip öğlen yemeği yiyen Koç'un yaklaşık 10 gündür ABD'de olduğunu öğrenince merak edip sordum.
"Hayırdır, Rahmi Bey neyle uğraşıyor?"
Aldığım cevap gerçekten sürpriz oldu. Rahmi Koç, bir yılı aşkın bir süredir New York ve çevresinde "Simit and Simit" zinciri açmanın altyapısını oluşturuyor. "Bu da nereden çıktı. Ünlü sanayicimiz simitle mi uğraşacak" demeyin. Biliyorum New York küçük yer değil ama Türklerin sayısı az olduğu için herkes birbirinin ne yaptığını biliyor ve konuşuyor.
Ayaküstü de olsa bu bildiklerimi Koç'un ABD'deki temsilcisi Tahir Erimli'ye soruyorum.
Erimli bilgileri doğruluyor ve New Jersey'de tüm makine parkı Türkiye'den getirtilen, "simit fabrikası"nın kurulduğunu söylüyor.
Başta Manhattan olmak üzere üç önemli merkezde de simit sarayları açılacağı anı bekliyor. Damak tadını yakalamak için de simit ustaları Türkiye'den getirtilmiş.
Sanıyorum son yıllarda gıda işi büyük sanayicilerimizin dikkatini çekti ki birer ikişer bu alana giriyorlar. İşin sırrı nakit parada mı yoksa başka şey mi bilmiyorum ama Koç'un simit sarayları yakında ABD caddelerinde boy göstermeye başlayacak.
Hedef de simit üzerinden bir Türk markası yaratmak. Bunun için en güçlü reklam firmalarıyla anlaşma bile yapılmış... Damak tadı önemsendiği gibi müşteriye nasıl sunulacağı da en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.
Bakalım New Yorklular "simit ve çay" partisini sevecek mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA