Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Türkiye medyası neden görmüyor?

Ressam Ahmet Güneştekin'in bizi geçmişimizle buluşturan "yüzleşme" sergisi devam ediyor. Dünyada bile örneği az olan görkemli ve farklı bir sergi bu.
Bu sergi Türkiye sınırlarını aşarak dünya medyasının da ilgisini çekti. International Herald Tribune gazetesi, hafta içinde sergiye yarım sayfa yer ayırdı. Bu müthiş bir şey... O yazıda bu köşede yer alan "Türklerle Kürtleri sanat buluşturdu" başlığına yer verilerek Sabah gazetesinden de söz edildi.
Yazıyı okuyunca bizim medyanın sergiye nasıl yaklaştığını merak ettim. Birkaçı dışında büyük gazetelerin çoğu sergiyi görmemiş bile...
Önceki gün Hıncal Abi (Uluç) de yazdı hadi Doğan Medyası Güneştekin'e önyargılı bakıyor... Enis Berberoğlu ve Eyüp Can buna ne der bilmem ama ben daha çok Zaman, Star ve Yeni Şafak'ın tavrına şaşırdım.
Ötekileştirmeye karşı duruşlarıyla tanıdığım Ekrem Dumanlı, Mustafa Karaalioğlu ve İbrahim Karagül'ün yönettiği gazetelerde o serginin yer almaması ilginç değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA