Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Hükümet başarırsa elini öperiz'

Çözüm sürecinin nasıl bir toplumsal dinamizme yol açacağını ileride daha net göreceğiz. Son 5 ayda ölümlerin olmaması, gerginliğin azalması sürece itiraz edenleri bile etkiliyor.
Ama en çok da sessiz çoğunluğu etkiliyor.
O sessiz çoğunluğun bir parçası da şehit yakınları...
Birileri kışkırtmaya, etkilemeye çalışsa da, kafalarında soru işareti olsa da, onlar sağduyunun sesi olarak Türkiye'nin çıktığı barış yolculuğuna umutla bakıyor.
Bunun en son örneği de Antalya'da Gloria Aspendos Arena'da yaşandı. Burada gösterilerini sürdüren Anadolu Ateşi'nin onur konukları o belgedeki şehit yakınlarıydı. Gösteri sonrası sahneye çıkan Antalya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cengiz Nizam, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'a derneklerinin ay yıldızlı tişörtünü hediye etti. O an görülmeye değer duygusal bir andı.
Tişörtü alır almaz giyen Erdoğan, bunu Anadolu Ateşi'nin ödül odasının en güzel yerinde saklayacağını söyledi. Sonra da izleyenlere dönüp barış süreciyle ilgili düşüncelerini anlattı:
"Şehit yakınları 6 yıldır bizim onur konuğumuz olarak buraya geliyorlar. Bu ülkede yaşanan acılardan en çok onların canı yandı. 'Ateş düştüğü yeri yakar' deniyor doğrudur ama hepimizin canı yanıyor. Ülkemizde 40 bine yakın insan bu savaşta hayatını kaybetti. Şu anda kimsenin canı yanmıyor ve önemli bir sürecin içerisindeyiz. İnşallah herhangi bir kazaya uğramadan sonsuz barışa kavuşacağız" Bu anlamlı buluşmayı duyunca merak edip, dernek başkanı Cengiz Nizam'ı aradım. Hükümetten kimseyi incitmeyen bir çözüm üretmesini bekleyen Nizam kaygı ve beklentilerini şöyle dile getiriyordu:
"Nasıl bir anlaşma yaptıkları konusunda bir açıklık yok. Bu bizi kaygılandırıyor. Ama yine de barış mesajı vermek istiyoruz. İnşallah iyi olur diyoruz. O zaman oturur biz de hükümetin elini öperiz."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA