Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül'ün zor kararı

Bugünden bakınca, yerel seçimlerin tek favori partisi var: AK Parti. Başbakan Erdoğan'ın giderek büyüyen karizması, çözüm sürecinin başarılı gitmesi, başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerdeki devasa hizmetler yerel seçimlerde toplumun başka bir adres arama ihtiyacı içinde olmayacağını gösteriyor.
Bu durumu değiştirebilecek tek istisna olarak Mustafa Sarıgül gösteriliyor. Onun da aday olup olmayacağı ya da yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.
Buna rağmen yerel gündemde artıları ve eksileri hep tartışılıyor. Kendi çevresi de, CHP de ikiye ayrılmış durumda. Bir kısım CHP adaylığına sıcak bakıyor, bir kısım da kendi partisini kurup yoluna devam etmesini istiyor. Tabii "bir kez daha Şişli" diyenler de var.
CHP adaylığına sıcak bakanlara göre Sarıgül aday olursa CHP tabanı ve çevresi motive olur, AK Parti dahil farklı partilerden de oy alabilir. Ayrıca AK Parti'nin muhtemel adayı Başkan Kadir Topbaş karşısında daha genç, dinamik bir algısı ve harekete geçirebileceği bir kitlesi var. Bu da şansını artırıyor.
Buna karşı çıkanların en güçlü argümanı ise "CHP'li Sarıgül" imajı... Sarıgül'ün en ciddi handikapı bu... "Sarıgül'e evet, CHP'ye hayır" diyebilecek bir kitlenin hesaba katılmasından söz ediliyor.
Bunun nedeni de CHP içinde yaşanan kaos. Bir kere CHP yönetiminde İstanbul'a göz koyan Akif Hamzaçebi, Umut Oran, Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Haluk Koç gibi çok sayıda yönetici olması adaylık sürecinin rahat geçmeyeceğini gösteriyor. Bunlar aşılsa bile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelecek kaygısından söz ediliyor.
Çünkü Sarıgül'ün CHP'ye adım attığı gün genel başkanlık yarışının başlayacağı biliniyor. Parti içinde hâlâ durulmayan ulusalcıyenilikçi kavgasını da eklersek nasıl bir kaos olacağı daha iyi anlaşılır.
Şimdi gelelim kendi partisini kurup kuramayacağına... Bu konuda parti hazır ve çalışmalar da sürüyor. Ama CHP var olduğu sürece o cenahta ikinci bir partinin şansı yok. Bu nedenle parti tezini savunanlar CHP'nin yerel seçimlerde yenilgi yaşamasını bekliyor. "Ancak ondan sonra yeni bir parti yaşama şansı bulabilir" deniyor.
Bu durumda da "yerel seçimlerde ne yapacak?" sorusu gündeme geliyor. Buna da kimi DSP ile ittifaktan, kimi de CHP'de sadece Şişli adaylığından söz ederek cevap veriyor.
Bu kargaşaya bakınca Sarıgül'ün işinin kolay olmadığı ve ciddi bir kararla karşı karşıya olduğu görülüyor. Aday olsa da olmasa da işi zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA