Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul'da fark yaratanlar

En kritik kent İstanbul'du ve muhalefet İstanbul'da adı konulmamış bir ittifakla AK Parti karşısına çıktı. Kadir Topbaş bu gerçeğe rağmen yüzde 47.9 oy aldı. Mustafa Sarıgül'ün aldığı yüzde 40 oy da az değil. Kılıçdaroğlu'nun oyunu aştı.
İstanbul'un 39 ilçesinde de farklı başarılara tanık olduk. En yüksek oyu CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanı olan Murat Haznedar, AK Parti'den ise Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu aldı. Hem en çok oyu alan (242 bin) hem de yüzdesini arttıran isim ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ydı.
CHP'nin kazandığı AK Parti'nin kaybettiği tek ilçe ise Beylikdüzü... CHP'li Battal İlgezdi Ataşehir'de, AK Partili Ahmet Poyraz Çekmeköy'de, CHP'li Şükrü Genç Sarıyer'de, AK Partili Cahit Altunay Sultangazi'de yeniden kazanırken oylarını arttırmaları da dikkate değerdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA