Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Mirasyedi Destici

Türkiye'nin yakın siyasi tarihi biraz mirasyedi tarihine benziyor. Çok az siyasi aktör devraldığı siyasi mirası bir adım ileri taşıyabildi. Taşıyanlar da zaten lider oldu. Taşımayanlar ise kendileriyle birlikte partilerini de yok etti. Bu geleneğin yaşayan isimlerinden biri BBP Genel Başkanı Mustafa Destici... Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirasını devraldı ama bir adım ileriye götüremedi. Daha vahimi bir siyasi duruşu, Paralel Yapı gibi sivil siyasete darbe yapan bir yapının kuyruğuna takılarak hiçleştirdi.
Sonuç alamayınca da siyaseten savrulup durdu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında yer aldı, 7 Haziran'da büyük havalarla Saadet Partisiyle ittifak yaptı hüsrana uğradı. Şimdi siyaset kulislerinde Tuğrul Türkeş'le irtifa kaybeden MHP'den aday olacağı konuşuluyor. MHP'ye ne katar bilinmez ama BBP'yi tarihe gömeceği çok açık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA