Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gülen, el öpme ve ‘sol’un yalanları

Medyada sık sık benim 1997'deki vurulmam ve 2009 ve sonrası Gülen'le görüşmelerim üzerine akıl almaz yalanlar yazıldı. Google'da o iftiralarla karşılaşınca şaşıp kaldım.
Önceki gün İnternethaber sitesinde Hande Aydemir'in röportajında bu konu bir kez daha gündeme gelince birileri yine o bildik yalanları tekrarladı.
O söyleşide ayrıntılarına girmediğim bu iki konuda, bazı kirli odakların neler yazdığını hatırlatmakta yarar var. Alın 19 Nisan 2011'de Odatv'de yazılan yalanları:"Mahmut Övür, Susurluk döneminin tanınmış isimlerinden Urfalı Drej Ali'nin (Yasak) yanında çalıştı mı? Fahri 'basın müşavirliğini' yaptı mı? Bunun karşılığında para aldı mı? 'Susurluk kahramanları'nın güvenini kazanan ve sünnet düğünlerine bile davet edilen Övür, burada çekilen bazı fotoğrafları gazetelere sattı mı? (O düğünde kimlerin koluna girip halay çekti?)"
Hepsi yalan. İftira atmayı soru sorma kılıfıyla yapanlar hangi fotoğrafı hangi gazeteye sattığımı da ispatlamalı. O tarihte Odatv bunları yazarken "solcu" Aydınlık gazetesinde Hikmet Çiçek, iftirada sınır tanımamış. Dahası o yazdıklarını Mayıs 2016'da da tekrarlamış:
"Mahmut Övür, 90'lı yılların başında kendisini 'ülkücüyüm' diye tanıtırdı. BBP çevresine yakındı. 'Derin abi'lerle tanışması bu dönemde oldu. 'Tanışma' deyip geçmeyelim, bir 'derin abi'nin basın danışmanı gibiydi.
Ne olduysa 'bir düğün gecesi' oldu. Susurluk olayı patlak verince düğünde çekilen bazı görüntüleri Ali Kırca ATV'de gösterince kıyamet koptu. Birileri 'derin abi'lerin görüntülerini ATV'ye satmıştı. Sahi sen neden vurulmuştun Mahmut Övür?"
Utanma yok. Bırakın solcu sağcı olmayı vicdanı olan bir insan bu kadar iftira atar mı? Bu yalanların neresini düzelteyim. Para almışım, ülkücü olmuşum, basın müşavirliği yapmışım. Bunlar kendilerine "sol" diyen gazetelerde yayınlanıyor. Acaba Doğu Perincek, Rafet Ballı bu yalanları okuyunca ne düşündüler? Türkiye'de solun halktan destek görmemesinin bir nedeni de böyle yalanlar olabilir mi?
İşin Gülen'le görüşme boyutuna gelince...
Bu konuda da solcu geçinen birçok isim, hep aynı yalanı söyleyip durdu: "Mahmut Övür 28 Şubat'ta ATV Haber Koordinatörü iken Gülen kasetlerini yayınladı. Sonra da 2009'da Fethullah Gülen'in elini öpmek için Pensilvanya'ya gidip özür diledi." Bu konuyla ilgili o dönem Atv Haber'in başında olan Ali Kırca'ya çağrı yaptım ama cevap gelmedi. İnternethaber.com'da gereken cevabı verdim ama son kez bir iki noktaya değinmek istiyorum. İlki o görüşmede, ne özür dileme ne de el öpme söz konusuydu. Olmazdı çünkü o haberi yayınlayan ben değil, Ali Kırca ve Ayşenur Arslan'dı. Benim özür dilememi gerektirecek bir durum yoktu. Ayrıca yaptığım ve doğruluğuna inandığım hiçbir haberden dolayı da özür dilemedim, dilemem de.
İkincisi Gülen'le 2009'daki o görüşme sonrası yaptığım haber de tartışma ve gerilim yarattı. Çünkü o haberin başlığı manidardı:
"Ergenekon'da bir Gatakulli var." Orada konuşulanları aynen yazdığım için cemaatçiler tedirgin olmuştu. Gelelim ikinci görüşmeye, Gülen'le 2013'teki ikinci görüşmem üzerine de çok yalanlar yazıldı. En basiti Gülen'in "konuştuklarımız aramızda kalacak" sözüne "Tabii aile arasındayız" dediğim yalanı. O görüşmede bugün çok farklı yerlerde durduğum Amberin Zaman ve Mehmet Altan da vardı. Ne Mehmet Altan el öptü ne de ben öyle bir söz söyledim. Ama bunu defalarca cevaplamama rağmen hâlâ birileri itibarsızlaştırmak için sormaya devam ediyor.
Eee... Yeter artık. Ya yalan ve iftiralarınızı ispatlayın ya da yalanlarla karalamaktan vazgeçin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA