Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yeni Yüzyıl’dan FETÖ cevabı

İstanbul'daki Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile ilgili "FETÖ'nün yüksek lisans üssü; Yeni Yüzyıl" başlıklı yazımıza Rektörü Prof. Dr.
Yaşar Hacısalihoğlu cevap gönderdi.
Kısaltarak yayınlıyorum: "23 Ağustos'ta vekaleten rektör atandığım İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne yönelik benim rektörlük dönemimden önceki yıllara ait iddialara ilişkin öncelikle belirtmeliyim ki; ne üniversitenin kurucu vakfının, ne vakfın kurucularının, ne de mevcut Mütevelli Heyeti Başkan ve üyelerinin FETÖ/PDY terör örgütüyle uzaktan yakından hiçbir bağı veya ilişkisi yoktur.
Yazınızda söz konusu edilen iddialar;
Üniversitemizde 2011-2015 arasında bir grupça gerçekleştirilen ve yargıya intikal ettirilen çeşitli usulsüzlük ve yolsuzlukla ilgili sürece aittir.
FETÖ bağlantılı emniyet müdürleri konusunda ise üniversitenin resmi kayıtlarından da ispatlanacağı gibi 17/ 25 Aralık sonrası FETÖ terör örgütü bağlantılı herhangi bir müdürün üniversitemize yüksek lisans kaydı yapılmamıştır.
Üniversitemizde 17/25 Aralık darbe girişimi öncesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans için kayıt yaptıran emniyet müdürlerinin bir kısmının FETÖ/ PDY bağlantılı oldukları bilgisini edinmemiz, devletimiz gibi bizim de 17/25 Aralık 2013 sonrasında ancak mümkün olabilmiştir.
Ayrıca 2014-2015 eğitim- öğretim yılında emniyet müdürü olarak üniversitemiz yüksek lisans programına kayıt yaptırıp da FETÖ/PDY terör örgütü iltisaklı hiç kimse yoktur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA