Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP erken seçimi neden istiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu sıralarda ısrarla erken seçimi istiyor, meydan okuyor ama bunun nedeni CHP'yi şanslı gördüğü için değil, bizzat CHP'nin siyasi kriz yaşamasıdır. Son yapılan kamuoyu yoklamalarına bakın, bütün negatif gelişmelere, dış kuşatmalara, algı operasyonlarına rağmen AK Parti oyunu koruyor.
Peki, CHP'nin durumu ne? En iyimser kamuoyu araştırmasında bile yerinde sayıyor. Ama birçok önemli araştırmada CHP'nin oy oranı yüzde 20-22 bandında. Hâlâ oy kaybediyor. İlginç değil mi? Bir ana muhalefet partisi, ülkenin çok kötü yönetildiğini söylediği bir zaman diliminde bile oy kaybediyor. Çünkü topluma umut değil kaygı veren bir siyaset dili kullanıyor. Neden siyaset üretemediğini masaya yatırmıyor, dönüp FETÖ'yü destekliyor, 15 Temmuz'a "kontrollü darbe" diyor ve Rıza Sarraf meselesinde ABD'nin yanında yer alarak tarihinin en büyük hatasını yapıyor.
Bu yüzden Kılıçdaroğlu sıkışık durumda... Seçimi de iktidar olmak için değil, parti içi iktidarını sürdürmek için istiyor. Çünkü zaman uzadıkça beklediği şeylerin gerçekleşmeyeceği daha net görülecek. FETÖ'nün iflası, ABD'nin yürüttüğü hukuksuz davanın rezilliği ortada; yolsuzluk iddiaları da fos çıkınca Kılıçdaroğlu ne söyleyecek? Ama seçime gidilirse, rakiplerini de susturan Kılıçdaroğlu rahat bir nefes alacak. Hikâye bu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA