Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

“Ağlaya ağlaya, dua ede ede uğurladım”

Türkiye, Zeytin Dalı Harekâtı'nı Suriye sınırını "terör ve tehdit" merkezi yapmaya çalışan küresel güçlerle taşeronlarına karşı başlattı... Halk da bu gerçeğin farkında ve harekâta müthiş destek veriyor. İçeriden çıkan çatlak seslerin, ihanete varan yaklaşımların hiçbir kıymeti harbiyesi yok.
Bunu en sahici ve net biçimde top atışlarının duyulduğu sınırda görmek mümkün... Önceki gün aHaber'in Memleket Meselesi programına katılmak için gittiğim Hatay'ı dolaşırken şaşırmadım desem yalan olur. Şaşırdım çünkü sınırda çatışma sürerken, hatta sivillerin yaşadığı kent merkezlerine sık sık roket atışları yapılırken Hatay'da hayat tüm canlılığıyla devam ediyor. Burada, roketli saldırılara, içeriden ve dışarıdan savrulan tehditlere meydan okuyan, inadına inadına sokağa çıkan bir halk var... İşine gücüne bakıyor ama bir kulağı Afrin'den, bir kulağı da Ankara'dan gelecek haberde. Kimse "Bu harekat da nereden çıktı?" demiyor. Tam tersine şehir merkezinde yaşayanından köylüsüne hepsi aynı tepkiyi veriyor: "Biz burada yaşadığımız için ne olup bittiğini görüyoruz. Bunun yapılması gerekiyordu. Bu yüzden hazırdık ve neyle karşılaşacağımızı biliyoruz."
Sınırın sıfır noktasına kadar gidip, askerine yiyecek götüren, moral veren genç-yaşlı, kadın erkek birçok insanla konuştum. Onlardan biri de Hassa'nın Yörük teyzesi Döndü Develi... Sık sık sınıra gittiğini anlatırken gözleri buğulanıyor: "Baktım bizim Mehmetciğimiz birikmiş oraya. Onlara, 'Kuzularım ayaklarınıza taş değmesin, başınıza iş gelmesin' diye seslendim. Kurban kestim, etinden ikram ettim. Ağlaya ağlaya, dua ede ede onları uğurladım."
Yörük teyze "Evlatlarım" diye öyle sahipleniyor ki şu sözlerden etkilenmemek mümkün değil: "Annelerine de söyledim; aklınıza hayatta bir şey gelmesin, çocuklarınız benim yanımda."
Yayına yetişmek için Hassa'dan ayrılıyor, aHaber'in yine o civardaki yayın noktasına gidiyorum. aHaber, harekâtın başladığı andan itibaren sıcak gelişmeleri, bölgeden tepkileri dakika dakika Türkiye'ye duyurarak bir ilke imza attı ve önemli bir habercilik yaptı. Bir anlamda Türkiye, Afrin Harekâtı'nı, harekâtla ilgili önemli gelişmeleri, hatta dünyanın siyasi merkezlerinin bakışını aHaber'den izledi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yayının yapıldığı alana girdiğimde ciddi bir kalabalıkla karşılaşıyorum. Meğer Hassa'lılar her gece aHaber'i canlı izliyor hatta yayın sonrası yorumcularla da oturup sohbet ediyor, düşüncelerini paylaşıyor... O gece toplumumuzun sağduyusuna, dikkatine ve ilgisine bir kez daha hayran kaldım. Kim ne derse desin, bu halk ne olup bittiğini, kimin ikircikli konuştuğunu, kimin sahici olduğunu çok iyi biliyor ve gözünden hiçbir şey kaçmıyor. Sohbet sırasında konuştuklarım harekâta büyük destek verdiklerini hatta fırsat olsa harekâta katılmaya hazır olduklarını söyleyince, sormadan edemedim: İçinizde bu harekâta karşı çıkan ya da CHP'liler gibi eleştirel yaklaşan yok mu?
Soruma cevap "Ben CHP'liyim" diyen bir gençten geldi: "Ben CHP üyesiyim. Bu harekâtı sonuna kadar destekliyorum. Biz burada neler yaşandığını biliyoruz. Siz yönetimdeki birkaç kişiye bakmayın, CHP'lilerin büyük çoğunluğu benim gibi düşünüyor."
Mini tartışma masasında bu kez harekâtın Kürtlere yönelik yapıldığı iddiasına nasıl baktıklarını soruyorum. Buna verilen cevap da işin perde arkasının gözden kaçmadığını gösteriyor: "Bu işin Kürtlerle ilgisi olmadığını hepimiz biliyoruz, bizim Kürtler daha iyi biliyor. İşin arkasında ABD ve diğer devletler var. Bunu görmüyor muyuz?"
Halk görüyor ama ne yazık ki hâlâ görmeyen siyasiler ve aydınlar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA