Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGÜR ÇAKIR

Placebo'ya hazırlık vakti

90'lı yılların ortalarında çıkan grupların bazıları, 21'inci yüzyılın müziğine dair ipuçları sunmaya başlamıştı. Farklı gitar melodileri, şarkı sözleri ve 70'li yılların David Bowie'sini andıran androjen görünümlü vokalisti Brian Molko'nun kendine has tiz ve güzel sesiyle glam, punk ve pop rock karışımı bir müzik ortaya koyan İngiliz topluluk Placebo, bunu başarabilen birkaç isimden biriydi. Daha önce İstanbul'da üç kez konser veren ve önümüzdeki salı akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahne alacak grup, yeni albümleri Battle For The Sun'la yeniden karşımızda.
Albüm, bildiğimiz Placebo 'sound'una göre daha güçlü gitar tonları, vurgulu vokalleri ve artan klavye kullanımıyla ilk dinleyişte şaşırtıyor. Açılış parçası Kitty Litter bunun en bariz örneği. Sert gitar tonlarına Molko'nun "Deri değiştirmeye ihtiyacım var" diyen sesi eşlik ediyor. Yine güçlü bir sound'a sahip For What It's Worth şarkısının "Yüzyılın sonu/hoşçakallarımı söyledim bedeli ne olursa olsun/arkadaş yok, sevgili yok" sözleri de aslında grubun 21'inci yüzyıla alışma evresini çoktan geçtiğini kanıtlamaya çalışır gibi.

Sözlerdeki kararlılığa dikkat
Bright Lights parçası ise müzikal anlamda bildiğimiz Placebo'yu andırsa da sözlerdeki kararlılık yine dikkati çekiyor: "Acı çeken kalp, işleyen bir kalptir/ve onu kimse alamaz benden."
Albümün en dikkat çekici parçalarından biri de Kings of Medicine. Parça, melodik yapısı, öne çıkan klavyeleri ve bazı bölümlerindeki trompet düzenlemeleriyle gayet başarılı. Uzun şarkı sözleriyle albümün baladlarından Devil in the Details de Placebo severleri memnun edecek cinsten. Onbeş yıl öncesinden neredeyse bugünlerin müziğini ve duygusunu dile getiren ve şimdilerde 30'lu yaşlarının sonlarında olan Placebo elemanları, Battle of the Sun albümünde, arkasında aşkları, arkadaşları, acıları hızlı adımlarla çabucak geride bırakabilen, güçlü gibi gözükse de yalnız, kırılgan ve sürekli bir arayış içindeki 21'inci Yüzyıl insan profilini, şarkı sözleri ve yeni müzikleriyle tarif etmeye çalışmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA