Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

100 yaşına doğru

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlarken, yine gündemimizde ekonomiye yönelik saldırılar var.
Türkiye'nin bağımsızlığının ve bölgesindeki dik duruşunun en önemli temellerinden biri büyüyen, güçlenen ekonomisi... Dik durdukça saldırılar artıyor.
94 yıl önce canıyla, kanıyla vatan mücadelesi verenlerin torunları bugün de farklı cephelerde mücadeleyi sürdürüyor.
Türkiye özellikle son 10 yıldır pozitif havayı bulandırmak isteyenlerin spekülasyonlarına karşı koymayı başarıyor.
Ne darbe girişimiyle ne dolarla ne haksız kredi notlarıyla ne tehditlerle ne de spekülatif haberlerle büyümeyi bugüne kadar baltalayamadılar.
Eskilerin deyimiyle galiba tüm zorluklara karşı şerbetlendik. Görünen o ki bir süre daha bu saldırılara karşı teyakkuzda kalıp sakinliğimizi korumamız gerekecek.
Ekonomimizi de paramızı da korumak bir nevi vatan savunması bu yüzyılda...
1923'te savaşa ayaklarında çarık, omuzlarında topla giden Atalarımızın ruhu şad olsun. Bugün Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi... Kendi silahını üretiyor, ürettiği ayakkabıdan kıyafete her ürünü bütün dünya giyiyor. Türkiye 94 yıllık Cumhuriyet yolculuğunda ekonomisini 100 kat büyüttü.
1923'te 26 milyar lira olan GSYİH bugün 2.6 trilyon lirayı buldu. 1923'te 12.5 milyon olan nüfusu, 79,8 milyon kişiye ulaştı. Dış ticaret hacmi 188 milyon dolardan 400 milyar dolara yükseldi.
1923 yılında İstanbul- İzmit arasında karayolu bile yoktu. Bugün Türkiye, boğazın altından yollar geçiren, dünyayla yarışır köprüler inşa eden ülke haline geldi.
Şüphesiz atılan çelmeler olmasa hak ettiğimiz çok daha üst noktalara bugün gelmiş olurduk.
Minnet ve şükranlarımızı ancak kulaklarımızı bizi yıpratmaya çalışanlara tıkayıp her birimiz var gücüyle kendi işini daha iyi yaparak ödeyebileceğiz.
Bayramımız kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA