Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Memleket meselesi

Kabul edelim dolar da, kredi notu da, Sarraf gibi isimlerin içine yerleştirildiği davalar da, ülkelere yönelik ekonomik yaptırımlar da, spekülatif haberlere piyasaları dalgalandırmak da bu çağın silahları... Tetikçileri değişse de emri verenler genelde değişmiyor.
Gençleri kışkırtmak işe yaramazsa sahte tapeler hazırlıyorlar, o olmazsa halkına silah doğrultabilecek vicdansızlıkta hainler buluyorlar.
Her şeye rağmen karşısındaki eğilip bükülmemişse bu kez ekonomiye saldırıp diz çöktürmeye çalışıyorlar.
Bir büyük savaşın içinde olduğumuzu anlamayanlar bunu ekonominin dinamikleriyle analiz etmeye çalışıyorlar. Dünya savaşının içinde silahlar çekilmişken askerin kıyafetinin düzgün olup olmadığıyla uğraşmak gibi bir şey bu dedikleriniz. Evet, ekonomide 3. Dünya Savaşı başlayalı da bayağı oldu. Oyunu görmedikçe, cephede omuz omuza savaşmadıkça kimsenin kendi dükkânında kazandığından ne hayır gelecek ne de bir önemi olacak.
Ekonominin bir memleket meselesi olduğunu artık idrak etmek lazım. Birlik, beraberlik de ekonominin en önemli çıpası bu dönemde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA