Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Girişimcilik heyecanı bitmeyen “Bak”an

Birçok kişi projelerini hayata geçirip girişimci olmayı hayal edebilir ama bunu hayata geçirmek çoğu zaman koşullar nedeniyle mümkün olmuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı gelecek yıldan itibaren girişimcilik, inovasyon, robotik tasarımlarla ilgili gençlerin projelerini destekleyecek. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençliğinde hayata geçiremediği projenin heyecanını hala taşıyor. Bak, İTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun olduktan sonra hem dil öğrenmeye hem de master yapmaya İngiltere'ye gitmiş. Hatta uçak paha diye bu ülkeye giden birisine 56 saat şoförlük yaparak. Yıllarca restoranlarda çalışarak okumuş ve İstanbul'a dönünce yazılım eğitimi alan kardeşiyle bir şirket kurmak istemiş. CNC tezgâhı alıp otomotiv yan sanayiine parça üretmek istemiş. Bak o günleri şöyle anlatıyor: "Tezgah almak için Bayrampaşa'ya gittim. Kredi yok, yol gösteren yok. Nasıl girişimci olacağız? Finansmanı bulamadık. İçimdeki girişimcilik ateşi hala sönmedi. Kardeşim şimdi İsveç'te. O dönecek, biz de siyasetten biraz ayrılınca yapacağız." Bak, Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde Halk Bankası Genel Müdürü Osman Aslan'ı görünce de destek istemeyi ihmal etmedi: "O gün kredi alabilsek onlarca kişiyi çalıştıran bir fabrikamız olacaktı. Bu konuda desteğinizi bekliyorum. İki tane daha projem var" dedi.
Bak, yeni projelerini hayata geçirebilir mi bilinmez ama girişimci olmak isteyen gençlere en büyük desteği Gençlik Bakanı'nın vereceği kesin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA