Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Yenilmedik atağa geçiyoruz

Dünya maalesef bulunduğumuz coğrafyayı savaşla anarken, komşularımızın çoğuyla ticaret zorlaşırken, içeride ve dışarıda ekonomiye yönelik algı operasyonları sürerken Türkiye yarına mutlu bir haberle başlayacak.
Çift haneli olması beklenen TÜİK'in açıklayacağı 3. çeyrek büyüme rakamı, Türkiye'yi muhtemelen G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke yapacak. Bu istatistik aynı zamanda "Yenemediniz, başardık" demenin de rakamlara dökülmüş hali olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda da altını çizdiği gibi "Türkiye bölgesinde bir istikrar ve umut sembolü olarak yükseliyor." Öncü göstergeler son çeyrekte de büyümenin hız kesmeyeceğinin işaretini veriyor. Yılın son günlerine girerken 2018'de de büyümenin sürdürülebilir olması için önemli adımlar atılacak.
Hükümet yılın ilk çeyreğinde parça parça değil toptan reform yapmaya hazırlanıyor.
Amaç yatırım cazibesini artırmak, bürokratik engelleri kaldırmak, iş ortamını iyileştirmek, daha fazla yabancı yatırımcı çekebilmek, Türkiye'yi daha fazla küresel şirketin merkezi yapmak...
Şirketlerin şikâyetleri ve önerileri alındı.
Uluslararası kuruluşların dikkate aldığı iş yapma kolaylığı indeksleri değerlendirildi. Dünya Bankası'na göre Türkiye, 190 ülke arasında dünyanın en kolay iş yapılan 60. ülkesi.
Şimdi amaç ilk 20 içine girmek...
Son 15 yılda Türkiye 188 milyar dolar yabancı yatırım çekti. Yeni dönemde Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yabancılar artık kapı kapı gezmeyecek. İlk örneği haziranda İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen "Invest In İstanbul" yani tek durak ofis sisteminin İzmir, Bursa, Antalya gibi şehirlere de yayılması planlanıyor. Bu sistem bir yabancı yatırımcının 9-10 ayrı kurumda yapacağı işlemlerin tek bir ofiste çözümünü sağlıyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı dünyada örneği olmayan bu sistemi İstanbul'daki konsolos ve ataşelere anlattı. Öğrendiğime göre onlar da yatırımcılarına büyük bir övgüyle "Yatırıma gelin" diyerek anlatıyor. Hükümet de yeni yılda reformların açıklanmasıyla iş dünyasıyla birlikte yurt dışında tüm algı operasyonlarına karşı tanıtım atağı başlatacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA