Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÖZLEM DOĞANER

Bayram heyecanı

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılacak. Tüm engelleme çabalarına, saldırılara, algı operasyonlarına rağmen hem de...
İşin en güzel yanı ise açılışın Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. yıldönümünde olması.
Bu ülke için canını ortaya koyanlara, düşmanlardan kurtaranlara en büyük vefa göstergesi bu ülkenin büyümesi, kalkınması dolayısıyla bağımsızlığı için hizmet etmek değil midir?
Türkiye'nin tarihine atılan bu büyük imzanın değerini bugün itiraz edenler de yakın zamanda anlayacak.
Bakın Marmaray, Cumhuriyetin 90. yılının kutlandığı 29 Ekim 2013 tarihinde açılmıştı. O günkü sözleri hatırlıyorum. Bugün işe giderken Marmaray çalışmasa konuşulanları da.
Yarın bayrama yakışır bir büyük heyecan yaşayacağız yani.
İstanbul'un yeni havalimanının birinci etabı, 1.2 milyon metrekare kapalı alanı ve 2 pisti ile açılıyor.
Dördüncü fazla birlikte projenin tamamı 2023 yılında tamamlanacak. Yeni havalimanı ilk fazda 90 milyon, tüm fazlar tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Dünyada şu anda havayolu yolcusu 3,2 milyarı buluyor.
2035'te 7,2 milyar kişiye yani iki katına çıkacak.
Türkiye bu konuda hızlı büyüdü.
2005'te 56 milyon yolcusu varken bu yıl 212 milyon yolcuya çıkacak.
Sadece İstanbul, 100 milyonu bulan bir hub haline geldi.
Yeni dönemde bu altyapıyla hem yolcu hem de kargo için hayallerimizin ötesinde bir potansiyeli olacak. Havalimanı inşaatını gerçekleştiren konsorsiyumun önemli ortaklarından Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, A Para'da konuğumuz oldu. Özdemir, "Büyük bir heyecan ve gurur içindeyiz.
İstanbul her zaman tarih boyunca en önemli kesişim noktası olmuştur. 3 saat uzaklıkta Avrupa, Asya, Afrika pek çok yere uçuyorsunuz; başka hiçbir şehirle karşılaştırılamaz. Bu havalimanıyla hub olması perçinlenecek. En çok heyecanlandığım iş havalimanları.
Havacılığı seviyoruz" diyor.
Her 29 Ekim'de heyecanımıza yeni heyecanların katılması dileğiyle... Bayramımız kutlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA