Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

Riley, Scolari ve bizimkiler

Chelsea Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari hakemlerden yana dertli. Premier Lig'de ortalama 7.46 faule kart çıkarken, Stamford Bridge'te Chelsea'nin rakipleri için bu rakam 10.92'ye yükseliyor.
Son olarak kaybedenin yarışta ağır yara alacağı maçta, Chelsea Liverpool'a 2-0 yenilirken,mavi-beyazlıların en önemli silahı Frank Lampard tuhaf bir kartla oyundan atıldı. Bu kart da önceki akşam iptal edildi.
Scolari basın toplantısına geldiğinde deliye dönmüştü: "Hakem Riley'e sesleniyorum. O pozisyonu tekrar izlesin. Faulü Lampard yapıyor yoksa ona yapılıyor? Kırmızı karttan sonra kaybetmemiz normaldi. Resmen şampiyonluğumuz çalınıyor. "
Ve İngiltere basını hakem Mike Riley'nin Lampard'ı arayıp, gösterdiği kartın yanlış olduğunu kabullenerek özür dilediğini yazdı.
Antalya'daki seminerde hakemlerimiz herkesten şikayetçiydi. Kendilerine yönelik ağır eleştirilerden yakınıyorlar ve bunların başka hangi ülkede olduğunu soruyorlardı?
Futbolun önemsendiği her yerde bu tip eleştiriler oluyor. İşte Scolari de çıkıp "Şampiyonluğumuz çalınıyor" diyor. "Hırsız" iması olan bir suçlama bu. Türkiye'de oyuncuyu iten, ismi Aragones, Skibbe ya da Denizli olmayan antrenörleri dövmekten beter eden hakemlerimiz ya Scolari gibi biri Türkiye'ye gelirse ne yapacaksınız?
Daha da önemlisi: Yaptığınız hatayı ört bas etmeye çabalarken iyice batmayı bırakıp, ne zaman Mike Riley gibi olacak, özür dileme erdemine sahip olduğunuzu göstereceksiniz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA