Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

İtalyan vefası ve Sedat

İtalya'nın eski ünlü futbolcularından Fulvio Collovati, Genoa'dan takım arkadaşı Gianluca Signorini ile konuşuyordu. Üç sezon birlikte oynadığı Signorini, ALS hastalığına yakalanmıştı. İyi olmadığı sesinden de belli oluyordu. Collovati gerçek bir dosttu. Eski takım arkadaşlarını hemen bir araya topladı. Birkaç hafta sonra Genoa'nın stadındaydılar. Taraftar da vefasını göstermiş ve 25 bin kişi stadı doldurmuştu. Signorini yürüyemiyordu. Kaç kez gidip geldiği sahaya tekerlekli sandalyeyle girdi. Bütün stat ağlıyordu. O da..Tekerlekli sandalyeyi iten ve kendisini oynarken hiç görememiş oğluna sahadan çıkarken gülümseyerek baktı. Gerçek dost olduğunu gösteren Collovati'ye ertesi gün mail attı: "Sayende oğlum babasının kim olduğunu gördü. Çok mutluyum."
Altı ay sonra 42 yaşında hayata gözlerini yumdu. O günden sonra Genoa'da Signorini'nin 6 numaralı forması kimseye verilmedi. Aynı hastalıktan 62 yaşında ölen Lombardi'nin Avellino'da giydiği 10 numaralı forma da kimseye verilmedi.
1997'de ALS hastalığına yakalanan altın kafa lakaplı Sedat Balkanlı, "İki yıl yaşar" denilirken 13 yıl savaştı. Eşi Şükran Balkanlı, bir kadının kocasını ne kadar sevebileceğini, onun yanında bazen tek başına, bazen parasız, ama hiç pes etmeden savaşarak gösterdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, rahmetli Sedat Balkanlı'nın iki çocuğunun eğitim masrafını üstlendi. Ama cenazede rahmetlinin formasını giydiği Galatasaray'dan kimse yoktu. Yapılan açıklama ise kısacık ve duygusuzdu. Keza Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki başsağlığı mesajı da kısadan daha da kısaydı.

EFE VE UĞUR'U UNUTMAYALIM
Sedat Balkanlı'nın çocukları Efe ve Uğur, sanıyorum babalarını oynarken hatırlamıyorlardır. Eşinin açıklamalarına göre o, Collovati ve Borgonovo kadar değer görmedi. Saffet Sancaklı dışında arayan yoktu. Ama İtalya'da bir başka ALS hastası oyuncu Stefano Borgonovo'yu David Beckham bile ziyaret etti. Ona destek için oynanan ve Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in de yer aldığı karşılaşmada Baggio, Donadoni, Ancelotti, Gullit arkadaşları için kenetlendi. Tam 300 bin euro toplandı.
Futbol dünyamız ne yazık ki unutkan ve nankör. Sedat Balkanlı da o sessiz dünyasında bu yalnızlığı ve oynadığın, güçlü olduğun sürece hatırlanacağını gördü. Hani biz futbolu çok seviyorduk? Hani biz çok vefalıydık? Hani biz ölüye çok saygılıydık? Hani?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA