Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

Dünya Kupası dünya suç şampiyonunda!

2010 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Güney Afrika'da Temmuz'un son günlerinde Devlet Başkanı Jacob Zuma, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bheki Cele'yi getirdi.
Cele'nin ilk açıklaması tüyler ürpertecek nitelikteydi: "Umuyorum yakın bir gelecekte genç bir kız tek başına bir gece kulübünden evine kadar tecavüze, tacize ya da saldırıya uğramadan gidebilir. Bu suç çetelerine karşı hiç yumuşak davranmayacağım. Karşımızdakiler hiç merhametli değil o yüzden ben de öyle olmayacağım."
Geçen yıl dünya suç şampiyonu Güney Afrika'dan bazı rakamlar: 18 bin 487 cinayet, 36 bin 190 tecavüz, 14 bin 201 çalıntı araba vakası. Güney Afrika'nın, ABD ile cinayet vakası sayısı nüfusu altıda biri (50 milyon) olmasına rağmen kafa kafaya.
Genel müdürlükten önce KwaZulu- Natal bölgesinde yerel emniyet müdürü olan Cele, burada görev yaptığı sırada polise suçluları "Vur" emri vermişti.
Günde 50 cinayetin ve 50 cinayet girişiminin olduğu Güney Afrika'da dünyanın en önemli futbol organizasyonuna bir yıldan az kaldı.
Bakalım Mandela ile Apartheid'a karşı birlikte mücadele verdiği yıllarda üç yılını siyasi mahkum olarak geçiren Cele, bu kadar kısa bir sürede oraya gelecek turist, gazeteci ve takımların güvenliğini sağlayabilecek mi?
Hiç sanmıyorum. Ben de dahil oraya gitmesi muhtemel olan herkes adına çok ciddi şekilde endişeleniyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA