Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DÜNYA HALİ GALİP ERCAN ÖZTÜRK

11 Eylül'den günümüze...

Beşiktaş, Cumartesi günü 20:00'de başlayan maçta Ankaragücü'nü tek golle yendi. Maç sonrası teknik direktör Mustafa Denizli, karşılaşmayı öne almayan federasyona büyük tepki gösterdi.
1- Denizli, İstanbul'a deplasmana gelen rakibinin bu maçtan üç gün önce Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığını unutmuştu.
2-
Beşiktaş'ın rakibi Wolfsburg'un maçı aynı gün TSİ 16:30, Manchester United'ın karşılaşması ise 19:30'da başlamıştı. Sadece CSKA Moskova, Cuma günü oynamıştı.
3- Beşiktaş, 21 Ekim'deki ilk Wolfsburg maçı öncesi lig karşılaşmasını 17 Ekim'de saat 20:00'de oynamıştı. Rakibi Wolfsburg ise 18 Ekim'de saat 16:30'da lig karşılaşmasına çıktı. Yani arada Beşiktaş lehine 20.5 saatlik fark vardı. Ama teknik direktör Armin Veh'ten Alman federasyonuna yönelik bir açıklama görmedik.
Mustafa Denizli, Cumartesi günü Atletico Madrid'in teknik direktörü olsaydı, herhalde bir gün sonra İspanya Futbol Federasyonu'nu yerden yere vururdu. Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarını Salı günü oynayacak iki İspanyol ekibinden Real Madrid hem de evinde Getafe maçını 20:00'de oynarken, Atletico Madrid'in yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Bilbao deplasmanındaki mücadelesi saat 23:00'te başladı. Gariban Quique Flores'in günahı neydi o zaman?
Ya da 9 günde 4. maça çıkan Milan Teknik Direktörü Leonardo, Cumartesi saat 21:45'te başlayan Parma maçının ardından, "Kardeşim Juventus benden erken oynadı. Ben Salı günü Real Madrid ile tarihi maça çıkacağım" diye bir şey söylemedi. Deplasmanda Bayern Münih maçı öncesi Bordeaux Teknik Direktörü Blanc lig maçını rakibinden 3.5 saat sonra oynadığı için hiç tepki göstermedi.
Denizli, Fenerbahçe'nin başında iken Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerini de Leverkusen maçının bir gün önceki 11 Eylül terör saldırıları nedeniyle ertelenmesine bağlamıştı. Ama Sparta Prag aynı mağduriyete karşın aslan gibi gruptan çıkmıştı.
Acaba 20 yıl önce Türkiye'de kimse Avrupa Kupası'nı bilmezken yarı final oynamış bir teknik direktör sadece 24 saat farkla nasıl bir avantaj sağlar?
İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya'da takımlar haftada üç maç oynarken, kendisini Avrupa seviyesinde gören teknik direktörlerimizin 24 saat için isyan etmesi normal mi?
Sorun saat midir yoksa Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş ile de Şampiyonlar Ligi'nde başarısız olma korkusu mudur? Ya da bu klasik ikinci yıl sendromu mudur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA