Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ece Vahapoğlu: Okan beni kasten oyuna getirdi

Haftanın magazin kahramanlarında biri genç yazar Ece Vahapoğlu oldu. Pazar gecesi televizyoncu Okan Bayülgen'in 'Medya Kralı'na katılan Ece, bildiğini söylediği beş dille ilgili fena halde köşeye sıkıştırıldı. Okan Bayülgen'in sorduğu birkaç basit cümleyi çeviremeyen Ece, internetteki medya sitelerinde ve dün gazetelerde espri konusu oluverdi. 'Okan Ece'nin foyasını ortaya çıkardı' dendi.
Peki Ece bu konuda ne diyecekti. Ben de Ece'yi aradım, kendisine sordum. İşte Ece'nin cevapları. Buyurunuz efendim, okuyunuz, kararınızı veriniz.
Ece'ciğim Allah aşkına şu konuyu nihayetlendirelim, son kararda kaç dil biliyorsun?
Türkçe dışında, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Boşnakça.
Mevzu buraya geldiği için sormak durumundayım, hangi seviyelerde?
İngilizcem, Fransızcam ve İtalyancam çok iyi seviyede. İspanyolcam ve Boşnakçam konuşma düzeyinde.

Asaletimden yayında kaldım

Boşnakça nereden çıktı?
Benim annem Boşnak, çocukluktan beri aşinayım. Bu arada üniversiteyi İtalya'da Amerikan Üniversitesi'nde İngilizce okudum, Yüksek lisansımı da Fransa'da Fransızca yaptım.
O zaman Okan Bayülgen'in programında misal 'affetmek' gibi çok basit sözcükleri niçin çeviremedin? Ne oldu sana?
Ayşe'ciğim bir kere yayına uykusuz ve çok yorgun çıktım, hatta iptal etmeyi bile düşündüm. Zaten yoldan geliyordum. Okan ilk başta "Kime bakmıştın tanıyamadım" gibi devrik ve zor bir cümle sordu; "Boşnakça'ya çevir" dedi. Boşnakçam diğer dillere göre zayıf olduğu için paralize oldum. Okan'a "Diğer dillere çevireyim" dedim, "Olmaz" dedi. Yani Okan kasıtlı olarak beni oyuna getirdi.
O anda Okan Bayülgen'e niçin bir şey demedin, deseydin ya.
Asaletimden yayında durdum, güler yüzlülüğümü bozmadım ve iyi niyetimle oturdum. Açıkçası olayın bu kadar büyüyeceğini de beklemiyordum.
'Kasıt var' dedin ya, sence Okan Bayülgen sana bunu niye yapmış olabilir?
Okan'ın program formatı ve reyting kavgası yüzünden... Ama ben başıma geleceği düşünmedim. Okan da göz yumdu, reklam arasında oradaki yabancı konukla Fransızca politika konuştum. Okan tamamen şovunun gereğini yaptı.
'Ben kurban gittim' mi diyorsun?
Evet, aynen öyle.
Meğer herkes açık arıyormuş

"Sözcükleri çeviremedim çünkü yorgundum" demek basit bir bahane olarak görülebilir Ececim...
Dün annemle konuşuyordum, 'berber' kelimesini hatırlamadım, Türkçe konuşuyorduk... Annem de "Kızım git dinlen, beynin çok dolu" dedi. Ben o programa çıktığımda iki gündür uyumuyordum.
Sonuç olarak olay büyüdü, her yerde haber yapıldı. 'Okan Ece'yi köşeye sıkıştırdı, bitirdi, foyasını çıkardı' gibisine laflar yazıldı. Ne diyeceksin?
Türk magazininin geldiği noktayı üzülerek gördüm. Bu güne kadar 5 dil bildiğim bu kadar büyük haber yapılmamıştı, meğer herkes açık arıyormuş. Şaşkınlıkla izliyorum. Bugüne kadar Türkiye'yi temsil ettiğim uluslararası düzeydeki törenler bu kadar haber olmamıştı.
Ececim yoksa sen medyada sevilmiyor musun?
Meyve veren ağaç taşlanır, Türkiye bunun dünyadaki en güzel örneğidir. Başarı paylaşılmaz, kıskanılır. Genç yaşta kariyerime çok şey kattım bu da göze battı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA