Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

"Merve bu unvanı taşıyamayacaktı"

Bahar geliyor, çiçekler açıyor, insanın canı kırlara koşmak istiyor ve Miss Turkey 2010 tartışmaları devam ediyor sayın seyirciler.
Hıncalım'la benim favorimiz 18 numara Merve Sarı, jüri üyelerinin kararıyla dereceye giremeyince ve biz de kendisini övgülere boğunca basının gözdesi oluverdi.
Yarışmanın jüri üyelerinden 2003 Miss Turkey Tuğba Karaca, Merve Sarı isyanına karşı cephe yapıp; "Merve'nin burnu estetikli ve şişti, öyle seçilemezdi" demeçleyince ben de Tuğba Karaca ile konuştum. E kendisi de estetikli burnuyla yarışmaya katılıp birinci olmamış mıydı? Buyurun...
Tuğba Hanım diğer jüri üyelerinden ses çıkmazken siz niye bu topa girdiniz?
Benim için dışım çok birdir. Keşke söylemez olaydım, kazanan kızlara haksızlık oluyor bu haberler. Yarışmaya giriyorsan kazanmayı da kaybetmeyi göze alacaksın.
2003'te siz de yarışmaya girdiğinizde burnunuzda estetik vardı, o zaman Merve'ninki niye sorun oldu şimdi?
Evet vardı, bunu hiçbir zaman saklamadım. Miss Turkey Başkanı Özcan Sandıkçıoğlu "Rahatsız etmiyorsa estetik müdahaleler sorun değil" der. Tabii abartılı olmamak şartıyla.
Ben de diyorum ki Merve Sarı son gün burnunu yaptırmadı, madem size abartılı geldi finale seçmeseydiniz.
İlk elemelerde kızları farklı insanlar seçiyor. Biz kampta gördük kızları. Ben Merve'yi ilk ona alırdım. Bu kız niye bu kadar yaygara çıkardı anlamıyorum. Şu an seçilenlere ayıp olmuyor mu?
Peki yarışmalarda estetik yasak değil midir?
Yok yasak değil. Bunun bir sınırı var, jüri başkanına sormak lazım.
2000'de Best Model of Turkey, 2003'te de Miss Turkey ve Miss Europe oldunuz, dürüst olun bu taçlar ne getiriyor insana?
"Türkiye Güzeliyim" demek işlerimizde çok yararlı oluyor, tercih nedeni oluyorsun. Miss Turkey geçerli ve saygı duyulan bir yarışma. Oscarlı oyuncu olmak gibi bir şey. Dünyada kendi ülkelerinin güzellerine çok önem veriyorlar. Onlar ülkelerinde üstlerine düşen görevleri yapıp saygıyla anılıyorlar. Bunun misyonu var ve fakat Türkiye'de uygulayamıyoruz.
Merve Sarı'ya niçin kızıyorsunuz?
Bu kızın yaptığı doğru değil, herkesin farklı favorisi olabilir, jürili her yarışmada bu geçerli, güzellik göreceli. 18 yaşındaki bir kız da çıkıp böyle konuşmamalı. Demek ki Miss Turkey seçilse bu unvanı taşıyamayacaktı. İnsanın içinin güzelliği de önemlidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA