Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nikâhta felaket var

Bi koca aramayın.
Bi gönlünüze göre gelin derdine düşmeyin.
Bi hayırlı kısmet peşinde hayırsız işlere girmeyin yahu.
Gündüz kuşağında ekran karşısına geçiyorsanız, dediğimi gayet net anlarsınız.
En son karşıma çıkan program; "Nikâhta Keramet Var."
Yanlış anlamadıysam yarışmada üç ev mevcut. Birinde erkekler yani damat adayları, ikisinde de beşer beşer, şaşar şaşar gelin adayları ve kaynanalar yaşıyorlar.
6 kaynana adayı iki ev arasında istedikleri gibi gidip gelebiliyorlar.
Kızlarla erkekler birbirilerini cumartesi günü final programında görüyorlar. Zaten adamı görmeye ne gerek var. Kaynanayı ele geçirdin mi, kazandın. Adamın eli yüzü düzgün olsun, gölge etmesin yeter.
Aşk nedir ki? Anlaşmak, hayat arkadaşı olabilmek nedir ki? Parmağında yüzükler, kolunda bilezikler oy oy Eminem bir hayat istedikleri.
Neyse, geçen gün benim denk geldiğim evin adı; "Yakut Evi."
Bu evi görüp, yaşamanız lazım sevgili okur. Kızlarda dil pabuç kadar. Bir bakıyorsunuz can ciğer kuzu sarması misali annelerle sohbet ediyorlar. Sonra anneler yatıyor, kızlar anneleri sabaha kadar çekiştiriyorlar.
Anneler kızları asla beğenmiyorlar. "Iyyy ne model kız bunlar yahu", "Ev işi bile beceremiyorlar." "O mini kıyafetler de ne ola? Saygısız" gibisine.
Zamane kızları da âlem canım. Her haltı onlar biliyor.
Hele o civciv sarısına boyanmış saçları, kafalarına taktıkları tuhaf taçlar, taşlı terlikleri, badana boya makyajları yok mu.
Çakma ikoncanlar sizi.
Günün konu başlıklarına gelelim; "Akıllı kadın erkeği yönlendirir", "İdeal kaynana kimdir?", "Falımızda ne çıktı?", "Hangi sporu yapsak?", "Davul dengi dengine."
Dünya yine kadınların planları ve hedefleri etrafında dönüyor yani. Tabii ağızlardaki laf başka; "Evlenmek için evlenmem, ödül için de evlenmem." E o zaman yarışmada ne işin var?
Nikâhta keramet mi var? Sus, cevap verme!
Daha fazla dayanamıyorum bu kez "Zuhal Topal'la İzdivaç"a geçiyorum. Amanın! Olayımız var.
Bu kez yarışmaya katılan abimiz, tribünde oturan yarışmacı ablalardan birinin eski kocası çıkıyor. Boşanmışlar, ikisi de soluğu izdivaç programında almış. Evler yansın.
Yooo yooo bünyem bu kadarını kaldıramaz. Çekin gidin hayatımdan.
Demem o ki sevgili okur... Böyle nikâhta keramet falan yok. Olsa olsa felaket var.
Tek derdi evlilik ve hayırlı kısmet olanları benim anlamama imkân yok. Hele bu uğurda programlara koşan ezerim geçerim ruhcanları çözebilmemin hiç imkânı yok.
Dur bi "118 80" şarkısı söyleyeyim de kendime geleyim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA