Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

“Ayrılmasaydım ölüyordum” şu demek

"Kendimi unutmuştum, tutmasaydım gidiyordum" demek.
"Hayallerimden ve 'ben' olmaktan vazgeçmiştim, sabahları uyanmasam da olur kıvamındaydım" demek.
"Öngöremediğim mecburiyetlerin arasında tost olmuştum, soluklanamaz olmuştum" demek.
Her gün aynı güne uyanmaktan usanmıştım demek.
Birileri plan yapıyor, ben de sorgusuz uyguluyordum demek.
Neyi sevdiğimi, neye gülümsediğimi bilemiyordum artık demek.
Sertab Erener
ile ayrılığı üzerine gazeteci Ayşe Arman'a konuşurken "Ayrılmasaydım ölüyordum" diyen Demir Demirkan'a kadınlar saldırıyor. "18 yıl aklın neredeydi?" diye soruyor ayıplıyorlar.
İyi de siz hiç içinde kaybolduğunuz, kendinizi terk ettiğiniz, günden güne hiç sevmediğiniz birine dönüştüğünüz bir ilişki içinde olmadınız mı?
Siz hiç birini seveceğim derken yavaş yavaş ölmediniz mi?
(pek dokunaklı bir soru oldu)
Heyecansızlıktan, hissizlikten erimediniz mi?
Ben fena halde yaşadım bu durumu. Çok âşıktım ama kendime bir tutam kalmıştım. Neredeyse yoktum. Bana ait, beni ben yapan şeylerden eser yoktu. Sorumlusu kimdi? Bendim tabii ki. İzin vermeseydim başıma gelmezdi.
Bazen izin veriyor insan, yolu kesemiyor maalesef. Biz de ona 'aşk' diyoruz finalde. İnsan hem sevip hem ölebilir de... Neyse...
Başınıza gelmediyse ne mutlu size. Ne cuk! seçimler yapmışsınız, vallahi bravo.
Ve fakat hayatın gerçeği başka. Pardon, 'ilişkilerin' gerçeği başka. Kimse "İçinde yok olayım, benden eser kalmasın, ota robota döneyim" gayesiyle bir ilişkiye başlamıyor elbet.
Ama oluyor, olabiliyor.
Bazı ilişkiler veya bazen ilişkiler ister istemez bizi aslımızdan söküp alıyor, bambaşka boyutlara, kılıflara sokuyor. Belki büyük ego küçük egoyu yutuyor, belki 'yapılacaklar listesi' yapıla yapıla ağır geliyor.
Burada suç karşıdakinin midir, kişinin kendisinin midir yoksa tüm bunlar ilişkinin fıtratında mı vardır? Sorusunu soracak olursak cevap d- hepsi'dir.
Erkeklere sinirlenmeye, kusmaya bayılıyoruz ama Demir Demirkan'ın "ayrılmasaydım ölüyordum" sözünün ardında ayrıldıktan sonra sevgilisini kötüleyerek kendini aklamaya çalışan bir adamı değil, samimi bir itiraf halini görüyorum ben.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA