Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Başarının 7 Spiritüel Yasası no 5

Gördüğünüz gibi bu yola baş koydum. Deepak Chopra'nın daha verimli, huzurlu, yaratıcı ve akıcı hayat rehberi 'Başarının 7 Spiritüel Yasası' kitabından yasaları yazmaya devam ediyorum. Gelsin 5. yasa, yani; 'Niyet ve Arzu Yasası'.
Deepak Chopra bu yasayı şöyle anlatıyor;
'Eski bilgeler 'Ben O'yum, sen O'sun, her şey 'O ve O'ndan başka da bir şey yok' demişlerdir. Bedeniniz evrenin bedeninden ayrı değildir.
Mekanik kuantum seviyesinde kesin, net köşe ve sınırlar yoktur. Sinir sisteminiz kendi kuantum alanınızdaki enerji ve bilgi içeriğinin farkına varır ve siz bedeninizde kendini hissettiren bu içeriği bilinç ve farkındalıkla değiştirebilirsiniz'. Daha basit bir anlatımla; niyet ve arzularınızla, bilinçli olarak çevrenizin ve dünyanızın enerjisini, içeriğini değiştirebilirsiniz.
Bu da isteklerinize kavuşmanızı sağlar.
Burada en birincil hareket 'dikkat'. Dikkat enerjiyi verir, niyet ise dönüştürür. Yaniiii, dikkatinizi yaşamınızda neye yönlendirirseniz o gelişir, o büyür ve onu deneyimlersiniz.
Dikkatinizi uzaklaştırdığınız şeyler ise solar, kaybolur, yok olur.

Arzularının listesini yap!
'Niyet' sonsuz bir planlama ve organize etme gücüne sahiptir. Niyet hayat orkestranızın şefidir.
'Ha bu arada gerçek bir niyet olmadan arzu işe yaramaz' diyor Chopra 'Çünkü niyet sonuca bağlı olmayan bir arzudur. Şimdinin farkındalığı ile yapılan eylem en güçlü etkiyi doğurur'.
Sonuç odaklı değil, şimdide niyetinize odaklı olmanız gerekiyor özetle.
Gördüğünüz gibi yine 1. yasaya dönüyoruz. Çünkü şimdide olmadığın sürece, arzu ve niyet yasasını da uygulayamıyorsunuz. Bütün yasalar sırasıyla birbirine bağlı. Müthiş bir sistem.
Gelelim 'Niyet ve Arzu Yasası'nı nasıl uygulayacağımıza;
1. Tüm arzularınızın listesini yapacak, bu listeyi daima yanınızda taşıyacaksınız.
Sessizliğe girmeden, meditasyona başlamadan önce bu listeye bakacaksınız. Geceleri uyumadan, sabah uyanınca da bu listeye bakacaksınız.
2. Listenizdeki dileklerinizi özgür bırakacak ve üretkenlik haznenize teslim edeceksiniz.
Yani işler ters gittiğinde kurcalamak, kurmak, paniklemek, olumsuzluğa düşmek yok. Bunun bir kozmik plan olduğunu, işlerin böyle de yolunda olduğunu kabul etmek var.
3. Tüm eylemlerinizde 'şu anın' farkındalığını uygulamaya çalışın ve kendinize birinci yasayı hatırlatın. Problemlerin şu anı bozmasına izin vermeyin. Şimdiyi olduğu gibi kabul edin.
Ben size söyleyeyim sevgili 'kişisel gelişimci' okurlar. Ben bu kitabı alıp yaşam koçum yaptım, yürekten inandım, sizinle paylaşmayı görev bildim.
Tüm dikkatimi verdiğimde, hadiseden kırılmalar -kopmalar yaşadığım anları fark ederek yine bu yasalara dönerek yaptığım çalışmalar hayatımı nasıl tatlı tatlı değiştiriyor anlatamam.
Sadece bilme hali yetmiyor, bildiğini uygularsan, tembelliği, umutsuzluğu bırakır sımsıkı sarılırsan mucizeler başlıyor
O zaman iyi pazarlaaar. Diğer yasalar için sabah.com.tr adresinden 'Yazarlar'a tıklayın, oradan da benim sayfama.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA