Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tatile kiminle çıkılmaz!

Tatile nereye gittiğinden daha önemlisi nedir? Tatile kiminle çıktığındır tabii ki. Tatil sezonu açıldı açılacakken, bence bu da bir hizmet.
Peşin peşin söylüyorum; aşağıdaki arkadaşlarla tatile çıkılmaz, ona göre.
Şehir hayatına sıkı sıkıya bağlanmış, bir türlü işi, gücü, dertleri, olayları arkada bırakamayan 'sıkıntıcanlarla' aman ha!
Her halta kusur bulma uzmanı, memnuniyet fakirleriyle. Denize gidersiniz deniz ya soğuktur, ya sıcak. Kum? "Ayyy her yerim kum oluyor şekerim". O zaman taş? "Off taşlar ayağıma batıyor yürüyemiyorum".
Yemekleri sevmez, yaz tatiline çıkmış sıcaktan şikayet eder, hesaptan şikayet eder, odadan şikayet eder. Klimayı açsa üşür, kapatsa pişer. Uyusa "Amaan çok uyudum", az uyusa "Uykusuz kaldım perişanım". Yani totalde sıkıntıdırlar, onların kanları sıkıntıya akar. Yapacak bi'şey yoktur, üç günlük tatiliniz vardır, kaçın.
Aynı anda uyan, aynı anda ye, aynı anda ayran iç, kalk tavla oyna, çık yürü, hadi denize, hadi oyuna... Bir türlü size soluk aldırmayan sürü hareketinden kopamayan arkadaşlarla. Yorgunluk ki ne yorgunluk.
Siz deniz, mehtap, ohhh kafayı da boşaltıyorum valla havalarındayken es vermeden memleket meselelerine dalan, teoriler üreten, giderlenenlerle. Yahu üç gün şu konuları konuşmasak Türkiye elden gidecek sanki. Biraz ara n'olur, devreler yandı zira.
Tatilde sosyal medya performansları tümden tavan yapanlarla. Tam yemek yiyeceksin, "Dur, dur yeme, fotoğraf çekeceğim". Sanırsınız yemek fotoğrafçısı. Gün batımını izlemeye gitmişsiniz... Şak şak şak foto. Yahu sen çekip, filtreleyip, sosyal medyada paylaşana kadar zaten gün battı n'aber?
Fotoğraf manyaklıkları öyle seviyelere gelir ki sonunda ellerinden telefonu alıp denize şut çekmek istersiniz. Hay bin like.
Kavgası meşhur çiftlerle de tatile çıkmamak akıllı bir tercih olacaktır. Günün ortasında dünyanın en saçma konusundan bir kavgaya tutuşurlar, bütün gününüzü zehir eder, gün sonunda da sizin kanınız çekilmişken öpüşüp barışırlar. Olan size olur.
Sevgilisi şehirde kalmış arkadaşlarınızla da tatile çıkmayın bence. Kadın kısmı sevgilisi yanında yokken ne yapacağını şaşırabiliyor, erkek kısmı da kendini dağıtabiliyor bazen. Sürekli telefonda hesap vermeler, izin almalar, izin alamayınca kavga etmeler, o yokken İstanbul'da ne yaptı endişeleri, gizli işler falan... Bu da derinden derinden keyfinizi oyar.
En güzel tatil arkadaşı zevklerinizin ahenkle dans ettiği, birbirinizi kuş gibi özgür bırakıp, anın tadını çıkartmayı bilen arkadaştır. Kendilerine sevgilerimi sunuyor, size iyi tatil arkadaşları diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA