Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İmdat! ‘Gündem manyağı’ olduk!

İnsanlık için, barış için biri frene bassın n'olur. Topluca gündem manyağı olduk. "Hayat aksın gitsin, normalleşelim" diyoruz gelin görün ki mümkün değil.
Kalk iki soluklanayım de sokağa çık, arkadaşlarınla buluş konu belli; kalkışma, olanlar, olacaklar, komplo teorileri, tartışmalar, farklı bakış açıları. Çay, çorba, meze, rakı burundan geliyor tabii. Sinir içinde eve gidip televizyonu açıp gündeme devam.
Televizyon demişken, tam bir kâbus. Her an yeni bir 'sıcak gelişme', her an bomba bir röportaj. Sosyal medya ahalisiyle toplu olarak izliyoruz. Herkes kendi evinde ama herkes aynı gündemde. Elde akıllı telefonlar, haber kanallarını takipteyiz.
Yaz akşamlarının çekirdek- çay ikilisi artık bir nostalji karesi. Şimdi sosyal medya- haber kanalları ikilisi zirvede.
Arada isyan edip; "İzlemiyorum, okumuyorum kardeşim, zehirlendik, bittik, anlamıyorum imdat" desen, toplamda üç-beş saat direnebiliyorsun.
'Game of Thrones', 'House of Cards' dizileri halt etmiş, bizimki 24 saat action. Bağımlılık yapıyor yani.
Yaz dediğin ferahlıktır, bünyeyi yaymaktır, ağırdan almaktır, aşktır, meşktir değil mi? Yook. Bizde değil.
Neymiş, normalleşecekmişiz. Sen bana bir tane normal bi'şey göster, normalleşmezsem Ayşe değilim.
Kafa kazan, gözlerde bulut, hanimiş neredeymiş umut!
Nefes terapisiymiş, meditasyonmuş, işe güce abanmakmış, eğlenmekmiş ne mümkün. Eğlenmek ne yahu!
Misal, Bodrum'da eğlenmeye çalışanları gördüm, resmen çalışıyorlar, görev gibi. Bir el havada, öbür el cep telefonunda haber sitelerinde. Ben size söyleyeyim, bu yazın Bodrum trendi; tedirgin eğlence. Denizde yüzerken üstünüzden helikopterler geçiyor, bunun neresi normal, yetişin ağalar.
İstanbul'dayım, dün sabah 6.30'ta yürüyüşe çıktım. Bildiğiniz sabahın körü yani. Yanımdan geçen yürüyüş grupları bile gündem konuşuyor. Beni "Bi'şey mi kaçırdım acaba?" diye aldı mı bir panik.
Geçen gece haberlere o kadar abanmışım ki rüyamda ajan Nikita'ydım. Asker kovalıyorum, inlerine inip bombalar patlatıyorum, arkadaşlarımı kurtarıyorum falan.
Neyse yani demem o ki; normalleşmek için birilerinin buna katkı sağlaması şart. Bu gerginlik, bu haber bombardımanı ile kimse normalleşemez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA