Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

YouTube dünyasında neleri seviyorlar?

YouTube benim elimden düşürmediğim bir kanaldır. Kuantum fiziğinden, WD- 40'ye ilişkin pratik bilgilere kadar çok şey öğrendim oradan.
Hafta içinde Türklerin 2017 yılında en çok izlediği 10 YouTube videosunun dökümü yayınlandı. Bunlar 'genel içerik' kategorisindeydi.(Bir de müzik kategorisi var.)
Önce gelişigüzel birkaç tanesini izledim. Vay canına! Bir... Her gün en az bir saatimi YouTube'ta geçirmeme rağmen, hiçbirini doğru dürüst izlememiştim. İki... Kanalda başka bir mizah anlayışı vardı. Gelin şunların üzerinden birlikte geçelim. Nerelerde yakınlaştığımızı, nerelerde uzak durduğumuzu anlamaya çalışalım.
Ancak okurken bunların bendenizin notu olduğunu unutmayın. Yani tamamen öznel bir ilk izlenim...
01) Recep İvedik 5 (Fragman): Fazla söze gerek yok. Aslında eski bir reklam tarzının (fragman göstererek seyirciyi filme çekmek) YouTube'ta uygulanışı. İçerik:
Adam geğirir çocuklar güler, adam küfreder gençler yere düşer.
02) Reynmen Ft. Lil Bege - #Biziz: Bu tip dron kullanımlı, sosyal eleştiri yapan, kılık-kıyafet değiştirmeli özgün çalışmalar hoşuma gidiyor. Rap müzik de eleştirel yaklaşıma çok uygun tabii.
03) Youtuber'ların Düşüşü "Despacito" Parodi: Yazın 'in' parçası eşliğinde diğer YouTuber'lara ve şöhretlere laf atmak, dalga geçmek güzel de, videonun sonunda özür dilemek nereden çıktı? Sözler oturmamış, üzerinde çalışmak gerek. Arka plandaki görseller güzel.
04) Yorumlarla Şarkı Yapmak (Ece Seçkin - Adeyyo): Orkun Işıtmak'ın yorumları kullanarak absürt bir şarkı yapma fikri hoş. "Nusret'in önünde mangal yap" lafı komik. Ancak parça uzun olmuş. Üç dakika kafidir.
Derinliği az, bir kere izlemek kafi geliyor.
05) Berkcan Güven - Youtube Benim İşim! (Dıss): Derli toplu bir çalışma. Tema: Öteki YouTuber'lara laf çakmaca.
Müzik ve sözler gayet iyi.
Uyumlu. Beğendim.
06) Söz 1. Bölüm: Epey para harcanmış asker dizisinin YouTube gösterimi. Bizim gençler bir yandan askere gitmek istemezler, bir yandan asker dizisine bayılırlar.
Sıcak koltuk milliyetçiliği...
07) Sıfır Bir - "Bir Zamanlar Adana'da" 2.
Sezon 5. Bölüm (2. Sezon Finali): Adana varoş gençliğinin natüralist anlatımı. Fikri ve anlatımı beğendim.
Başlangıçta sadece YouTube'ta gösterilen dizi, daha sonra ücretli kanala taşındı. Dikkat: Evcilleşme ve mıgırlaşma böyle başlar.
08) İngiliz Şarkıcı Anne Marie İle Cizreli Mehmet Ali'nin Düeti: Sıkça rastladığımız türden bir Avrupa-Anadolu (Kürt) karşılaşması... Şarkıcı Anne Marie ilgi gösterince zıplamış. İlk 10'da ama bu haliyle önemli bir video değil. Cizreli Mehmet Ali Şuran'da kulak var. Daha iyilerini yapabilir.
09) Ahmet Kural&Murat Cemcir - Sie Liegt In Meinen Armen (Çalgı Çengi İkimiz Sinemalarda): Zayıf. Eh işte. Bir heyecan vermiyor. Tatlı tatlı dinliyor ve unutuyorsun.
10) Arif V 216|145 Saniye: Bir film fragmanı daha. İnsanların 20 küsur senedir Cem Yılmaz esprilerine gülmesi hızla değişen Türkiye'de, değişmeyen çok şey olduğunun işareti.
Özetle... Fragmanları geçiniz. Sadece YouTube için yapılmış çalışmalar önemli.
Reynmen (2 numara), Enes Batur (3 numara) ve Berkcan Güven'i (5 numara) sevdim. Onların geleceği var. Orkun Işıtmak cazip fikirler üzerine çalışmalı.
Adana'nın yönetmeni Kadri Beran Taşkın eğer pop kültürün sıradanlığına asimile olmazsa çok iyi işler yapabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA